Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 142 km

Wietplantages Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 10-07-2013, 19.03 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag in twee woningen in Zeeuws-Vlaanderen hennepkwekerijen ontmanteld. Beide eigenaren van de kwekerijen zijn aangehouden.


De eerste kwekerij werd dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur ontdekt door agenten. Vanwege een andere melding kwamen de agenten bij een 33-jarige bewoner van de Van Der Maelstedeweg aan de deur. Tijdens dit bezoek ontdekten de agenten dat er een kwekerij met 148 bijna volgroeide planten in de woning aanwezig was. Ook stonden er 16 grote hennepplanten in de tuin van de woning en was de man in het bezit van 26 hennepstekjes.

De 33-jarige Hulstenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een verklaring afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Omstreeks 20.45 uur mocht de aangehouden verdachte weer naar huis.

De tweede kwekerij kwam rond 16:.0 uur aan het licht. Agenten belden aan bij een bewoner van de Hoofdweg Noord in Zuiddorpe. Toen een 45-jarige man de deur opende voor de agenten, meldde hij direct dat hij een hennepkwekerij onderhield. Hij wees de agenten de ruimte waar de kwekerij zich in bevond. Daar troffen de agenten 12 bijna volgroeide hennepplanten aan.

De bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft een verklaring afgelegd en na overleg met de officier van justitie heeft deze besloten om de verdachte een transactie aan te bieden van € 500,-. Deze boete kon de verdachte meteen voldoen. Hierna is de Zuiddorpenaar weer in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GTI (11-7-2013 om 17:11)
Och och 12 plantjes, nee dat is de moeite..En dan gelijk al dat commentaar weer...Maar wel s'avonds op de bank zitten met een biertje/wijntje en niet doorhebben dat alcohol een stuk slechter voor je is dan die "troep". En wie zegt dat de man rijk is? Misschien probeert ie wel zen schuld af te lossen
K (11-7-2013 om 13:31)
@arie ssssttt straks komen ze die ook nog ophalen. dat ze een crimineel met 50 tot honderden planten rollen vind ik terrecht ivm brandgevaar en crimineele inkomsten maar iemand die voor eigen gebruik een paar plantjes heeft en dit dus niet verhandeld is in mijn ogen geen crimineel eerder een hippie
Arie (11-7-2013 om 09:37)
Nou nou zeg..12 planten.. Poe poe het is wat zeg.. Ik heb hier twee kratten bier staan met 24 flesjes er in.. Tjeempie.
Zeeuw (11-7-2013 om 09:01)
Nou nou wat een straf die leert ervan hoor? ja tuurlijk die lacht zich kapot ben benieuwd trouwens wie t was woon daar ook maar heb niets gehoord
Piet (11-7-2013 om 08:30)
Een hennepkweker een boete van 500 euro geven?!? Die man heeft nu wel zijn lesje geleerd hoor! Een compleet wereldvreemde OvJ.
Boulangier (11-7-2013 om 06:51)
Ja,inderdaad ongelofelijk,500 euro boete een schijntje bij het kweken van die rotzooi.
Cookie-instellingen beheren