Weerbericht:
In de nacht en ochtend regen en (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Geen lugubere vondst, wel palingfuik

Toegevoegd: 11-07-2013, 16.09 uur
Door: Roland de Jong
RILLAND - Wat een lugubere vondst had kunnen zijn bleek donderdagmiddag in Rilland gelukkig slechts een fuik met paling.


De politie had vanmiddag via een watersporter de melding gekregen dat er in het Bathse Spuikanaal nabij de Westelijke Spuikanaalweg iets in het water dreef. Er zat vermoedelijk een touw aan, maar de melder kon niet vertellen wat er precies in het water lag. Een lugubere vondst, afval of misschien iets anders?

De politie schakelde de brandweer in. Die kwam vanuit Tholen en Goes ter plekke met duikploegen. Nabij één van de bruggen over het kanaal werd vervolgens een duikactie opgestart. De politie wierp in de tussentijd vanaf de brug een blik op het water.

Het voorwerp werd al snel aangetroffen. Het bleek te gaan om een soort boei met daaraan een grote fuik. Volgens de politie zat er paling in de fuik. Of deze illegaal is uitgezet, wordt nog onderzocht. De fuik is door de brandweer uit het water gehaald.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anonymous (14-7-2013 om 14:37)
@Eigenvis1st! Ik heb liever vis uit eigen bodem. Maar als actief visser zit ik regelmatig vast in een fuik en kom ik tot mijn spijt vissen tegen die al weken liggen weg te rotten. Die fuikenboeren horen hun fuiken om de week te controleren maar de meeste doen het misschien om de maand.
VdVonck (13-7-2013 om 19:05)
Hennie, we horen u nog een keer wanneer uw woning in de brand staat ;) Je kunt ook zeggen dat de heren (en wellicht dames) nu een goede oefening hebben gehad.
Mark (12-7-2013 om 21:29)
@ Jaap: Inderdaad. Om van te huilen. Hebben ze eens actie, hebben ze eens een goeie reden om hard te rijden, en dan verkloten we de boel.
Hennie (12-7-2013 om 18:17)
Er staat toch een overmacht aan"mannen" allemaal te niksen. Wat een geldsmijterij. Ga eens echt werken
Mama (12-7-2013 om 17:04)
Beste Ger, Als de brandweer een melding krijgt, gaan ze niet eerst dobbelen wie er mee moet en wie niet. Je pieper gaat, en jij dus ook. De politie... tja, daar heb ik geen verstand van ;)
Eigenvis1st! (12-7-2013 om 16:34)
@ anonymous: u vliegt liever kiwi's in vanuit Nieuw-Zeeland? Of gaat n stukje wandelen op Borneo? Geef mij maar brood uit eigen sloot!
Cookie-instellingen beheren