Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 254 km

Inwoners te hard door Terhole

Toegevoegd: 14-07-2013, 13.03 uur
Door: Roland de Jong
TERHOLE - De politie heeft vrijdag vier personen bekeurd die te hard door Terhole reden. Twee daarvan kwamen uit het dorp zelf. En dat is opmerkelijk want juist inwoners hadden geklaagd dat er vaak veel te hard wordt gereden.


Op de Hulsterseweg geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Vrijdag reden vier automobilisten te hard. De overschrijding lag tussen de 17 en 25 kilometer per uur.

De politie benadrukt dat ook een kleine snelheidsovertreding al snel ernstige gevolgen kan hebben. "Bij ongeveer 1 op de 3 dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Dat komt door de enorme krachten die het lichaam van een voetganger of fietser te verduren krijgt bij een botsing met een auto."

"Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost 1 op de 10 voetgangers het leven. Rij je 50 km per uur, dan is de klap vergelijkbaar met een val van de derde verdieping. De helft van de voetgangers overleeft dat niet. Bij een snelheid van 80 km per uur overlijdt 90%."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Petra (14-7-2013 om 13:17)
Het blijkt in de praktijk maar weer waar te zijn. Het zijn diegenen die het hardst klagen dat zijn vaak de veroorzakers ze kunnen het vaak van een ander niet verdragen omdat ze het zelf zo graag doen....en zo is dat in het algemeen met alles....ze moeten zich schamen...
Cookie-instellingen beheren