Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Inwoners te hard door Terhole

Toegevoegd: 14-07-2013, 13.03 uur
Door: Roland de Jong
TERHOLE - De politie heeft vrijdag vier personen bekeurd die te hard door Terhole reden. Twee daarvan kwamen uit het dorp zelf. En dat is opmerkelijk want juist inwoners hadden geklaagd dat er vaak veel te hard wordt gereden.


Op de Hulsterseweg geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Vrijdag reden vier automobilisten te hard. De overschrijding lag tussen de 17 en 25 kilometer per uur.

De politie benadrukt dat ook een kleine snelheidsovertreding al snel ernstige gevolgen kan hebben. "Bij ongeveer 1 op de 3 dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Dat komt door de enorme krachten die het lichaam van een voetganger of fietser te verduren krijgt bij een botsing met een auto."

"Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost 1 op de 10 voetgangers het leven. Rij je 50 km per uur, dan is de klap vergelijkbaar met een val van de derde verdieping. De helft van de voetgangers overleeft dat niet. Bij een snelheid van 80 km per uur overlijdt 90%."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fietser (23-7-2013 om 11:19)
Waarom moeten ook gelijk de fietsers er weer bij gehaald worden? Dat er bewoners bij zitten is overal zo, die kennen de weg, een echt vreemde gaat niet scheuren op een dorp. Men moet alle borden weghalen en de bestuurder kan aan de inrichting van de weg zien hoe hard ie mag. Dan EU alles gelijk.....
Broekie (22-7-2013 om 22:17)
Ze zouden hier voor mijn deur eens moeten meten net buiten terhole , er zijn er een paar die hier ruim 120 en harder rijden. zulke moeten ze meteen het rijbewijs invorderen en ook nooit meer terug geven .
Vlissinger (17-7-2013 om 01:22)
De snelheidsbeperkingen zouden moeten worden opgeheven, gewoon rijden zoals je wilt. het schorem ruimt zichzelf zo binnen no-time op! prima
Kees (16-7-2013 om 10:46)
Best Jac. De gemeente/politie weet niet waar Heikant ligt. In de Julianastraat wordt geen 47km gereden, maar eerder 87km. Het is, volgens de politie, te moeilijk om hier te controleren. Dus mocht je eens lekker willen racen (evt. met vrachtwagen)....
Asha (16-7-2013 om 10:27)
Foei, 47km per uur! In de Julianastraat in Heikant wordt zonder blikken of blozen 80 en harder gereden! Volgens politie kan in deze straat niet makkelijk gecontroleerd worden (!). Weten ze wel waar Heikant ligt? Dus wil je eens lekker racen (evt. met vrachtwagen)....
Fokje (15-7-2013 om 16:08)
Die Mirjam toch.. Lol!