Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grof taalgebruik tegen agenten

Toegevoegd: 14-07-2013, 13.36 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Goes en Renesse vond afgelopen nacht een tweetal incidenten plaats waarbij agenten in functie grof taalgebruik naar het hoofd werd geslingerd.


Op de Bergweg in Goes zagen agenten dat een 24-jarige man uit de gemeente Goes zich vreemd gedroeg. In zijn buurt stond een blik bier en ook een 23-jarige man uit Heinkenszand kwam aangelopen met een blik bier in de hand.

De 24-jarige man kon geen identiteitsbewijs tonen en gaf een valse identiteit op. De man krijgt een proces-verbaal voor het nuttigen van alcohol op straat, het niet tonen van een identiteitsbewijs en het geven van een valse identiteit. De man schold één van de politieagenten uit in grof taalgebruik. Hij is daarvoor aangehouden, overgebracht naar Torentijd en daarna weer in vrijheid gesteld. De politieagent doet aangifte tegen hem.

In Renesse werden agenten op de Hogezoom aangesproken door een 19-jarige man uit Zwijndrecht. Eerder die nacht had hij meer dan de toegestane hoeveelheid verdovende middelen bij zich die waren ingenomen.

De man werd door zijn vrienden meegenomen maar riep tijdens het weglopen enkele grove verwensingen naar het hoofd van de politieagenten. De man is daarvoor aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politieagent doet aangifte tegen hem.

In dit geval was er sprake van belediging. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade.

Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte.

Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zo. (17-7-2013 om 15:54)
Typisch Nederland. Voor de kleinste dingetjes wordt je aangehouden, maar inbrekers bij de Mediamarkt ontkomen vrij makkelijk aan Oom Agent.
Francois (17-7-2013 om 12:07)
Sommige reacties hier.... Pfff Een fatsoenlijk mens drinkt lekker thuis of ergens in de kroeg, maar niet aan de bergweg, op straat in Goes. Maar wel klagen wanneer er dronken hangjongeren midden in de nacht voor je deur staan, dan is de wereld te klein... Ja ja Hypocriet misschien?
K (16-7-2013 om 23:09)
Sorry hoor iemand drinkt een biertje op straat oom agent komt hem pesten door daar een boete voor uit te schrijven en dan vind hij het vreemd dat die jongen boos word? kom op klepzijkers ga de inbrekers van de mediamarkt pakken ipv mensen die geen vlieg kwaaddoen. voor geen goud word ik wout!
Roberto Alves (15-7-2013 om 23:54)
Ritje torentijd enz....kost meer dan het saldo van alle boetes bij elkaar. TOP gedaan WEER belastinggeld VERNEUKT
Angie (15-7-2013 om 23:50)
Ik ben eens door een ambulance medewerker aan mn oor omhoog getrokken omdat ik me zou aanstellen. Dat is OOK geweld. Zo"n hulpverlener verdiend wat mij betreft geen respect, hoor.
Wim (15-7-2013 om 23:09)
Ze kunnen ze niet zwaar genoeg straffen. respect is er niet meer pak ze in de portemonnee maar ja sorrie opvoeding is er ook niet meer door de ouders
Cookie-instellingen beheren