Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Vrouw omgekomen bij ongeluk

Toegevoegd: 16-07-2013, 23.11 uur - Update: 17-07-2013, 08.39 uur
Door: Roland de Jong

OVERSLAG - In het Zeeuws-Vlaamse Overslag is dinsdagavond een 81-jarige vrouw om het leven gekomen bij een ongeluk.

De vrouw fietste rond 19.40 uur naast haar echtgenoot, die in een scootmobiel reed, over de Ronduiteweg. Ze wilden de Provinciale Weg oversteken om naar de Koninkjesdijk te rijden. Tijdens het oversteken werd de vrouw geschept door een bergingsvoertuig. De 81-jarige vrouw, afkomstig uit Koewacht, overleed ter plekke.


De bestuurder van de vrachtwagen, een 43-jarige man uit Axel, is aangehouden door de politie. Hij is overgebracht naar het politiebureau om daar een verklaring af te leggen. De man is rond 01.00 uur vannacht weer in vrijheid gesteld. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat hij geen grove overtreding heeft gemaakt die als oorzaak van het ongeval kan worden gezien. Om die reden is ook zijn rijbewijs niet ingenomen.
 
De politie heeft ter plekke uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Vanwege het ongeluk was de Provinciale Weg lange tijd volledig gestremd ter hoogte van de bewuste kruising. De fiets en de bergingsauto zijn beiden meegenomen voor nader onderzoek.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rinus (17-7-2013 om 10:14)
@marco die opmerking slaat nergens op , dat verhaal van die groene platen klopt bijna , maar heeft niets te maken met wat er gebeurd is , ook jij rijd wel eens in een voertuig , of ben je bekend met alle voertuigen ?
Johanna (17-7-2013 om 08:31)
Wat een vreselijk bericht! Toevallig heb ik gistermiddag een fietstocht gemaakt en heb op een bankje bij Overslag genoten van al dat moois wat je in de omgeving ziet. En een paar uur later vindt daar een dodelijk ongeluk plaats. Heel, heel veel sterkte voor de nabestaanden.
Zeeuw (17-7-2013 om 00:34)
Is normale procedure dat veroorzaker wordt meegenomen. Heel veel sterkte voor allen.
K (17-7-2013 om 00:18)
Wel grappig om een bergings voertuig op een ander bergings voertuig te zien staan helaas staat er ook een tragisch bericht bij. wat ik niet snap is waarom de bestuurder door politie meteen meegenomen wordt. denk dat het al zwaar genoeg voor hem is. sterkte voor de man vd vrouw en voor de bestuurder
Triest (17-7-2013 om 00:08)
Triest, Triest voor de vrouw die van het leven is beroofd, Triest voor de man van de vrouw die het voor zijn ogen zag gebeuren, Triest voor de chauffeur van het besturende voertuig.
Marco (17-7-2013 om 00:01)
't Bergingsvoertuig rijdt met 'groene platen', garageplaten dus. Officieel slechts te gebruiken om een 'testrit' te doen om dit voertuig te kopen. De chauffeur kan dus niet bekent zijn geweest met het voertuig. Uitkomst is tragisch dus !
Cookie-instellingen beheren