Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 58 km

Man (23) rijdt weer zonder rijbewijs

Toegevoegd: 17-07-2013, 15.02 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg is dinsdag een 23-jarige Vlissinger aangehouden omdat hij opnieuw zonder rijbewijs een voertuig bestuurde.

Agenten zagen de man 's avonds rijden over de Burgemeester Stermerdinglaan. Zij wisten dat hij al eerder was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs dus daarom werd een stopteken gegeven. De man leek daar in eerste instantie gehoor aan te geven, maar kort daarop ging hij er met hoge snelheid vandoor.


De man reed enkele straten door en stopte vervolgens in de Elzenstraat. Daar nam hij de benen. De politie zette de achtervolging in en in een brandgang werd hij aangehouden. De man was volledig buiten adem en al snel werd duidelijk waarom hij geen behoefte had aan een gesprek met de politie: de Vlissinger had namelijk nog steeds geen rijbewijs.

De man en twee vrienden die ook in de auto zaten, zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn de drie verhoord. De auto bleek eigendom te zijn van de vader van één van de twee vrienden. Het voertuig is dezelfde avond nog door hem opgehaald.

Wat voor gevolgen deze actie voor de 23-jarige heeft zal blijken als de officier van justitie zich over de zaak gebogen heeft.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edel (17-7-2013 om 20:44)
Voorlopig even de maximale tijd vastzetten, en dat rijbewijs, gewoon kwijt, laat hem het maar opnieuw halen.
Maja (17-7-2013 om 19:05)
De auto was eigendom van de vader van een van de vrienden. Het tonen van een rijbewijs bij aankoop heeft dan niet veel zin.Handboeien wel. Je kunt dan wel lopen, maar geen auto besturen. Of een polsband met hetzelfde effect als een enkelband. Bewegingsvrijheid beperken tot een minimum.
Willem (17-7-2013 om 18:57)
Gewoon auto in beslag nemen vAN WIE DIE OOK IS DAN HOUD HET VANZELF OP
Ben (17-7-2013 om 18:26)
Ik mag toch hopen dat zo'n pipo geen ongeluk veroorzaakt. Vluchten voor controle politie in een woonomgeving ... Ga toch fietsen !
Zeeuw (17-7-2013 om 16:44)
@h.croon als u even goed leest lees u dat het de auto was van een van zijn vrienden zijn vader dus is het niet zijn eigen auto
@h.Croon (17-7-2013 om 16:27)
Leer eerst eens lezen..... Er staat: " De auto bleek eigendom te zijn van de vader van één van de twee vrienden". Dus wat je schrijft heeft totaal geen zin omdat ze dan nog kunnen rijden. Eerst lezen voordat je reageer aub
Cookie-instellingen beheren