Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 18 km

Klanten en dealer opgepakt Clinge

Toegevoegd: 18-07-2013, 13.13 uur
Door: Roland de Jong

CLINGE - De politie heeft woensdagavond in Clinge enkele mannen aangehouden die mogelijk drugs zouden hebben gekocht. Ook werd een handelaar opgepakt. Aan de arrestaties ging een postactie vooraf.


Volgens de politie waren er meerdere meldingen binnengekomen dat er vanaf een adres aan de Klinkerstraat zou worden gehandeld in verdovende middelen. Er werd een onderzoek gestart en de politie startte een postactie in de straat. Rond 17.45 uur leidde dit tot een actie van het zogeheten Joint Hit Team.

Er werden ter plekke vier Belgische mannen opgepakt waarvan vermoed werd dat ze als klant verdovende middelen hadden gekocht. Drie van hen, twee 19-jarigen en een 22-jarige, hadden meer dan de toegestane hoeveelheid verdovende middelen bij zich. Zij deden daarvan ter plekke afstand.

Een 17-jarige jongen die in hun gezelschap was werd ook aangehouden. Deze had geen verdovende middelen bij zich maar kon geen identiteitsbewijs laten zien. Allen kregen een proces-verbaal en zijn weer heengezonden.

De woning waarvan vermoed werd dat er in verdovende middelen gehandeld werd is doorzocht en een 27-jarige man, de bewoner van het pand, is aangehouden. In de woning werd onder meer een klein geldbedrag, een vuurwapen en diverse kleine hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. De man is overgebracht naar Torentijd

Joint Hit Team
De doelstellingen van het Joint Hit Team zijn de bestrijding van de handel in verdovende middelen en andere grensoverschrijdende criminaliteit, de samenwerking hierin tussen België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Nederland en het ontmantelen van illegale drugspanden. Door middel van deze samenwerking wordt informatie uitgewisseld en worden er acties georganiseerd.

Het Joint Hit Team werkt over het algemeen volgens het "hit en run" principe. Via liefst zo kortstondig mogelijke onderzoeken wordt locatiegericht gewerkt. Het uiteindelijke doel is runners en dealers in de kraag te grijpen, het drugstoerisme te ontmoedigen en de overlast gevende drugspanden aan te pakken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bewoner Clinge (24-7-2013 om 16:10)
Ook wij waren blij dat dit voorbij leek te zijn, helaas bleek de dealer na 2 dagen weer thuis te zijn, overlast gaat verder, buurt word uitgescholden en bedreigd. @Als je weet: zulke mensen komen overal onderuit en als de kinderbescherming aangekondigd komt kun je genoeg verbergen en voorbereiden.
Bewoner Clinge (24-7-2013 om 16:10)
Ook wij waren blij dat dit voorbij leek te zijn, helaas bleek de dealer na 2 dagen weer thuis te zijn, overlast gaat verder, buurt word uitgescholden en bedreigd. @Als je weet: zulke mensen komen overal onderuit en als de kinderbescherming aangekondigd komt kun je genoeg verbergen en voorbereiden.
Als je weet (20-7-2013 om 20:40)
Bewoner klinkerstraat .. vind niet dat wat je nu schrijf op internet thuis hoor meld het dan zelf ! .. als jij het kan horen of zien.. in plaats van alles zo open te gooien.. horen zien en zwijgen dat doe je .. kan beter actie onder nemen .. als het waar is wat jij zegt .. voor het te laat is..
Frans (20-7-2013 om 15:39)
@RFM probeer jij in Singapore maar eens een joint te krijgen.
Bewoner klinkerstraat (19-7-2013 om 11:51)
Gelukkkig dat ze eindelijk gepakt zijn, nu nog een actie van de woningbouw en kinderbescherming! 3 kleine kindjes.. en huiselijk geweld is daar ook van toepassing.. heel de straat hoort het! VERSCHRIKKELIJK. De kinderen verdienen ook beter dan dit!!
RFM (19-7-2013 om 00:01)
Vechten tegen de bierkaai. In landen waar er de doodstraf op staat of levenslang is het in geen enkel opzicht slechter krijgen. Zonde van de capaciteit van de politie De oorzaak dat mensen in misbruik vervallen moet maatschappelijk gezocht worden. Dit is alleen maar symptoom bestrijding. Al Capone
Cookie-instellingen beheren