Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Actie na explosieve diefstalstijging

Toegevoegd: 19-07-2013, 14.05 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Walcherse gemeenten en de politie gaan zich gezamenlijk inzetten om het stelen van scooters, brom- en snorfietsen tegen te gaan en de pakkans van de daders te vergroten. Dat meldt de gemeente Vlissingen.
 
In de periode 2010-2012 is het aantal aangiften van diefstal van deze vervoersmiddelen op Walcheren met ruim 70% gestegen (van 103 naar 184 aangiften).


Gemeenten en politie gaan op verschillende terreinen aan de slag om diefstal van scooters, brom- en snorfietsen tegen te gaan. Zo opent de politie een meldpunt. Dit naar aanleiding van een analyse die beide partijen hebben gemaakt van de diefstallen begaan in 2012. Hieruit blijkt dat het merendeel van de gestolen voertuigen niet of enkel op slot stonden met het stuurslot en gestolen werden rondom het huis en de openbare weg.

Gemeenten en politie doen een oproep aan alle burgers om te melden op welke locaties veel eigenaren van scooters, brom- en snorfietsen bij elkaar komen om te sleutelen aan deze vervoersmiddelen. Daarom opent de politie het e-mail meldpunt ‘[email protected]’.

De politie ontvangt regelmatig klachten van inwoners over overlast van zogenaamde pitbikes. Pitbikes zijn kleine crossmotors. Aan deze pitbikes wordt vaak gesleuteld op dezelfde plekken waar ook aan scooters, brom- en snorfietsen wordt gesleuteld. Ook voor het melden van locaties van deze plekken of overlast van pitbikes kan het bovenstaande meldpunt worden gebruikt.

Naast de inzet van gemeenten en politie kunnen eigenaren ook een bijdrage leveren door het voertuig niet enkel met het stuurslot op slot te zetten. Deze sloten blijken erg makkelijk open te breken te zijn. Het advies is om een ketting of beugelslot te gebruiken en deze aan een vast punt, bijvoorbeeld een lantaarnpaal, vast te maken. Dit maakt het voor een dief een stuk moeilijker om het voertuig te stelen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (20-7-2013 om 12:37)
Politie doet er helemaal niks aan! Ze weten de namen te benoemen van gasten die er bekend om staan maar verder dan dat doen ze niks! De scooter van ons stond vast met de duurste ketting aan een lantaarnpaal!
A (19-7-2013 om 14:44)
Wel ja. Nu moeten wij het werk voor de politie gaan doen???? Stuur die lui zelf maar eens op mountain bikes de straat op.. Om door de stad/dorpen te rijden. En kijken wat er allemaal gebeurd.. Waar zijn ze met de uitspraken "Meer blauw op staat" ????? Laat die lui ook maar werken voor hen geld.
Cookie-instellingen beheren