Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
93 files van totaal 356 km

Zoekacties naar vermiste kinderen

Toegevoegd: 21-07-2013, 18.36 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op en rond de Zeeuwse stranden was het vandaag bijzonder druk. En dat leverde extra werk op voor de politie en de strandwacht want op diverse stranden raakten kinderen zoek.
 
De politie sloeg over enkele van die vermissingen alarm via twitter en Burgernet. Zo werd rondom de Vlissingse Boulevard rond 17.15 uur gezocht naar een 12-jarig jongetje. Hij was toen al twee uur zoek. Rond 17.50 uur was hij weer terecht.


Bij Cadzand werd rond 17.35 uur gezocht naar een 5-jarig meisje dat toen al zeker drie kwartier werd vermist vanaf strandpaviljoen Mojo. Dit kind was even na 18.00 uur terecht. Een derde vermissing bij Groede liep eveneens goed af.

Polsbandje
Ook op andere stranden moest naar kinderen - of ouders - worden gezocht maar in die gevallen waren zij meestal snel weer terecht. Reddingsbrigade Nederland raadt mensen aan kinderen altijd in de gaten te houden, zowel in het water als op het strand.

"Gaat u met kinderen naar het strand? Loop dan langs bij de Reddingsbrigade en haal polsbandjes waarop u uw mobiele telefoonnummer kunt schrijven. In 2012 hebben we vele duizenden van deze bandjes aan strandbezoekers uitgereikt. En geloof ons: het werkt echt ontzettend goed. Iets rigoureuzer, maar minstens zo effectief: schrijf met een watervaste stift uw GSM nummer op de arm of kleding van uw kind", zo laat de reddingsbrigade weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (22-7-2013 om 14:45)
Mensen nog een tip: houdt uw ogen op uw kind ipv andere onbelangrijke dingen @john het is het strand laten we een kind zeker niet leren dat het een veilige Disney plek is straks loopt een kind alleen de zee in omdat het dekt dat pluto daar is en verzuipt het
Marja (22-7-2013 om 10:01)
Roerend eens met k die ouders letten meer op hun gsm en liggen gewoon met hun ogen dicht..en een goede leer!als strandwacht!kinderen lopen meestal met de wind mee...nog beter let ZELF op jullie kroost!dan hebben wij meer tijd om zieke of gewonden mensen te helpen,die onnodig moeten wachten op ons
Patricia (22-7-2013 om 09:22)
Ouders let op je kinderen ipv lekker zonnen of kletsen met andere mensen. Maw vind je kinderen belangrijker als het zonnen en kletsen.
Omer (22-7-2013 om 09:16)
Kleine kinderen lopen altijd verloren met de wind in de rug, bijna nooit tegen de wind in.
Vlissingse (22-7-2013 om 01:35)
@R: deels mee eens, maar je kan ook even afgeleid zijn door een geluid of wat dan ook en kind is weg, dus oordeel niet te snel!
Mo (22-7-2013 om 00:58)
Helemaal mee eens john hopelijk leest de gemeente dit ook en doen ze dit. super idee.
Cookie-instellingen beheren