Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 210 km

Verhit conflict op camping Hoek

Toegevoegd: 22-07-2013, 22.25 uur - Update: 10-01-2014, 16.10 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - Op vakantiepark Marina Beach aan de Middenweg in Hoek is een conflict bij de receptie vanavond enigszins uit de hand gelopen. Mede vanwege de hitte schaalden de hulpdiensten het incident op naar GRIP1, de lichtste vorm van opschaling bij rampen.

Volgens de politie ging het conflict over de verdeling van het aantal beschikbare plaatsen op het park. Volgens het park was er sprake van miscommunicatie. De emoties van de wachtenden bij de receptie liepen hoog op toen het er op leek dat er onvoldoende plaatsen waren en dat er sprake was van een overboeking. Volgens het park blijkt dat uiteindelijk wel mee te vallen, maar liep de situatie in de tussentijd zo uit de hand dat de hulp van de politie nodig was.

Bij de receptie sneuvelde een ruit. Berichten over een mishandelde parkmedewerker kan de politie niet bevestigen. Eén van de wachtende gasten was suikerpatiënt en vanwege de hitte leek zijn insuline niet goed meer te zijn. Een officier van dienst geneeskundig heeft zich over deze gast ontfermd en het park heeft hem voorrang gegeven bij het toekennen van een plaats. Er zou niemand zijn aangehouden.
 
Op het park ontstond, mede door de zichtbare inzet van de hulpdiensten, nog wat extra commotie. De brandweer was namelijk ook ter plekke gekomen om een commandocontainer en een verbindings-/commandowagen te brengen. Deze werden bij de ingang van het park geparkeerd, naast enkele politiewagens en dienstvoertuigen van de brandweer en de geneeskundige hulpverlening.
 
Het park heeft laten weten dat er waarschijnlijk voor iedereen plek is, maar dat er eerst nog een extra inventarisatie nodig is. Door de drukte was de receptie klaarblijkelijk het overzicht over de beschikbare plaatsen kwijtgeraakt. Inmiddels zijn diverse wachtende gasten in een centrumgebouw voorzien van eten en drinken. Het park heeft daar zelf zorg voor gedragen.

Rond 23.45 uur meldde de politie dat er inmiddels voor iedereen onderdak was gevonden op de camping. De hulpdiensten hebben het incident daarom weer afgeschaald.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cynthia (23-7-2013 om 17:41)
Ooststappen groep is erg slecht in communiceren en klantvriendelijkheid. Wij hebben weliswaar op een ander park uren in de rij gestaan om in te chekken en in de branden zon. Daar word je als gezond mens na een paar uur echt onpasselijk van laat staan mensen die oud/erg jong of ziek zijn.
AB (23-7-2013 om 17:18)
SlowRider,flink door sparen en wegwezen en weg blijven. Heeft niets met Ned nationaliteit te maken .Jammer dat de eigenaren het niet beter voor elkaar hebben.Je zult maar uren moeten wachten en dan te horen krijgen dat er geen plaats is.
Jos (23-7-2013 om 16:33)
Gezellig bij de Oostappengroep op vakantie? Mij niet (nooit) gezien. Organisatie deugt niet. Is al vaker negatief in het nieuws geweest. Maar ja, alles moet groter, groter, meer , meer en tenslotte kapot met de vakantieganger als slachtoffer. Terecht dat er geklaagd wordt!
Gertfr (23-7-2013 om 16:08)
Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, ja dan krijg je dit soort zaken. Een fatsoenlijk omgaan tussen beheerder en bezoeker is iets van 2 kanten. Jammer dat de bewoners van Terneuzen de kosten moeten betalen van deze veel te overdreven actie, waar alleen maar verliezers zijn.
Een kampeerster (23-7-2013 om 15:12)
Oostappen groep niks dan problemen ook op andere parken zelf ondervonden kijk maar naar omroep max daar komen ze ook steeds in een negatief beeld voor ons geen kampeer vakantie meer bij oostappen
SlowRider (23-7-2013 om 13:54)
Echte Nederlanders ! Kort lontje en groot smoelwerk. Ik ben al heel hard aan het sparen voor mijn eeuwige vakantie...ver weg van Nederland !
Cookie-instellingen beheren