Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verhit conflict op camping Hoek

Toegevoegd: 22-07-2013, 22.25 uur - Update: 10-01-2014, 16.10 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - Op vakantiepark Marina Beach aan de Middenweg in Hoek is een conflict bij de receptie vanavond enigszins uit de hand gelopen. Mede vanwege de hitte schaalden de hulpdiensten het incident op naar GRIP1, de lichtste vorm van opschaling bij rampen.

Volgens de politie ging het conflict over de verdeling van het aantal beschikbare plaatsen op het park. Volgens het park was er sprake van miscommunicatie. De emoties van de wachtenden bij de receptie liepen hoog op toen het er op leek dat er onvoldoende plaatsen waren en dat er sprake was van een overboeking. Volgens het park blijkt dat uiteindelijk wel mee te vallen, maar liep de situatie in de tussentijd zo uit de hand dat de hulp van de politie nodig was.

Bij de receptie sneuvelde een ruit. Berichten over een mishandelde parkmedewerker kan de politie niet bevestigen. Eén van de wachtende gasten was suikerpatiënt en vanwege de hitte leek zijn insuline niet goed meer te zijn. Een officier van dienst geneeskundig heeft zich over deze gast ontfermd en het park heeft hem voorrang gegeven bij het toekennen van een plaats. Er zou niemand zijn aangehouden.
 
Op het park ontstond, mede door de zichtbare inzet van de hulpdiensten, nog wat extra commotie. De brandweer was namelijk ook ter plekke gekomen om een commandocontainer en een verbindings-/commandowagen te brengen. Deze werden bij de ingang van het park geparkeerd, naast enkele politiewagens en dienstvoertuigen van de brandweer en de geneeskundige hulpverlening.
 
Het park heeft laten weten dat er waarschijnlijk voor iedereen plek is, maar dat er eerst nog een extra inventarisatie nodig is. Door de drukte was de receptie klaarblijkelijk het overzicht over de beschikbare plaatsen kwijtgeraakt. Inmiddels zijn diverse wachtende gasten in een centrumgebouw voorzien van eten en drinken. Het park heeft daar zelf zorg voor gedragen.

Rond 23.45 uur meldde de politie dat er inmiddels voor iedereen onderdak was gevonden op de camping. De hulpdiensten hebben het incident daarom weer afgeschaald.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (23-7-2013 om 10:37)
Ohhh lia ooit een park bezocht van hun? Er valt geen normaal gesprek te voeren met oostappen. Tja zit je er net en dan al weer zulke slechte reclame.... Leer eens comminiceren Oostappen! En misschien eens een cursus volgen hoe gaan we met mensen om?????
Piet (23-7-2013 om 10:21)
De bezoekers die op de Braakman kwamen, zijn de zelfde bezoekers als op Marina Beach. De titel van dit nieuwsbericht en mijn zojuist geschreven regels, matchen heel goed.
Henk (23-7-2013 om 10:08)
Een 'prachtig' stukje promotie van Zeeland, nog benadrukt door massale aanwezigheid van diverse 'hulptroepen' ! Wat Zeeland NIET nodig heeft is wel dit. Potentiële toeristen zullen zich mogelijk drie keer bedenken alvorens naar deze camping te gaan. Wie de schoen past trekke hem aan ....
Smet (23-7-2013 om 09:57)
Hadden de hulpdiensten niets te doen of zo. Commandocontainer, verbindingswagen, lekker overdreven. Stond er 100 man te ruziën of zo?
Maarten (23-7-2013 om 09:31)
Wat een boosheid en gebrek aan begrip weer. Een betere samenleving begint nog altijd bij jezelf.
Han Rekker (23-7-2013 om 09:19)
Gereed mei 2013.Ik was er eind juni;grote puinhoop.Elke morgen om 7 uur gewekt door graafmachines.Overal het werkverkeer.Bar/cafetaria,winkel beperkt open.Tennisbanen niet te gebruiken.Restaurant gesloten.Eerder naar huis.Dit gemeld bij Oostappen;geen reactie.Dat zegt wel wat over de organisatie.
Cookie-instellingen beheren