Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf personen verdacht van inbraak

Toegevoegd: 24-07-2013, 12.48 uur
Door: Roland de Jong
SAS VAN GENT - De poliie heeft dinsdagavond in totaal drie personen opgepakt nadat was ingebroken in een woning in Sas van Gent. Twee anderen zijn verdachte.


De politie kreeg rond 20.45 uur een melding binnen dat er inbrekers bij een woning aan de Ravelijn waren. Bij het huis troffen de toegesnelde agenten de bewoner aan. De inbrekers waren in geen velden of wegen meer te bekennen, maar dat er wat gebeurd was, was overduidelijk.

De bewoner liet de agenten zien dat zijn poort met geweld geforceerd was. Er was een ruit vernield en uit de woning waren gereedschapskisten weggenomen. De gedupeerde heeft aangifte gedaan. Er melden zich echter ook enkele getuigen. Zij hebben bij de politie een verklaring afgelegd over hetgeen ze allemaal gezien hadden.

Uit die verklaringen bleek dat er in ieder geval één vrouw uit de gemeente Terneuzen als verdachte van de inbraak kon worden aangemerkt. Dit betrof een 32-jarige ex-vriendin van de huiseigenaar.

De agenten zijn naar haar woonadres gereden en troffen de 32-jarige vrouw thuis aan. De agenten vertelden netjes waar ze voor kwamen en zeiden tegen de vrouw dat ze was aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Haar 37-jarige broer die ook in de woning aanwezig was, was het hier kennelijk niet mee eens en ging verbaal enorm tekeer tegen de agenten. Hij beledigde hen en gaf terloops toe dat ook hij met de inbraak te maken had gehad. Hierop is ook hij aangehouden. Allebei de verdachten werden in de politieauto gezet en het gezelschap maakte aanstalten om te vertrekken naar Torentijd in Middelburg.

De agenten werden echter verrast door nog een familielid dat ineens op de proppen kwam. Een 30-jarige broer van de twee aangehouden verdachten kwam met zijn auto aanrijden en toen hij uitstapte trok hij van leer tegen de agenten en probeerde hij het autoportier te openen, om zo zijn broer te bevrijden. Dit lukte niet, want ook hij werd door de agenten overmeesterd en in de boeien geslagen. Deze meneer is aangehouden wegens het belemmeren van ambtshandelingen. Ook hij is naar Torentijd gebracht.

Uit onderzoek bleek later dat er bij de woninginbraak nog twee verdachten betrokken zijn. Dit zijn een 41-jarige vrouw uit de gemeente Hulst en een 36-jarige man uit dezelfde gemeente. Met hen is de afspraak gemaakt dat zij zich komen melden bij de politie. Doen ze dit niet dan worden ze alsnog aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren