Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
39 files van totaal 118 km

Tholenaar wil niet naar kinderbad

Toegevoegd: 24-07-2013, 12.53 uur
Door: Roland de Jong
NIEUWEGEIN - De politie van Nieuwegein heeft dinsdagmiddag een 23-jarige Tholenaar en zijn 2-jarige broertje meegenomen naar het bureau omdat ze bij een zwembad niet naar het kinderbad wilden gaan.

Personeel van zwembad Merwestein aan het Merweplein zag rond 15.50 uur dat een volwassen man met een klein kindje van 2 jaar in een babyfloat in het diepe zwom. Het personeel vond dit onverantwoord en verzocht de man uit het diepe naar het kinderbad te gaan.


Ondanks sterk aandringen van het personeel bleef de man dit weigeren. Hij vond dat hij dat zelf wel uit kon maken. Omdat de Tholenaar tegen de huisregels handelde, vorderde het personeel hem meerdere malen het zwembad te verlaten. Toen hij dat weigerde, werd de politie gebeld.

Agenten gingen ter plaatse en vorderden eveneens de Tholenaar het zwembad te verlaten. Ook hieraan voldeed hij niet. De agenten besloten hem daarop aan te houden. Op dat moment liep de verdachte vlug een groep mensen in, die de aanhouding onmogelijk maakten en de agenten insloten. Daarop riepen de agenten assistentie van collega’s in.

De verdachte kon vervolgens alsnog worden aangehouden en geboeid. Omdat hij zijn broertje, niet los wilde laten, namen de agenten hen beiden mee naar het politiebureau. Omdat het jongetje niet van zijn broer wilde worden gescheiden, bleef hij bij hem in een ophoudruimte in het politiebureau.

Agenten belden de vader. Die kwam even later zijn 2-jarige zoontje ophalen. Tegen de verdachte is proces-verbaal voor huisvredebreuk opgemaakt en hij kreeg een ontzegging voor het zwembad. Hij mocht rond 22.00 uur het politiebureau verlaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remco (26-7-2013 om 19:42)
Als ouder: een kind in een babyfloat onder toezicht is veilig. De reactie's die beweren dat er niet verantwoord omgegaan werd zijn niet geheel terecht. Het is verantwoord dat gebruik word gemaakt van zo'n float. Oke de ouder kan onwel worden naar als morgen de wereld vergaat zijn we er ook niet meer
K (26-7-2013 om 12:33)
@ruud ok en jij kunt dat wel? jij mag zelfs oordelen dat ik hier niet thuis hoor, wie ben jij? zo krijg je ruzie met mensen als er een plek is binnen de bewoonde wereld voor jou is er zeker ook een plek voor mij waar wij zelfs in vrede samen moeten leven maar dat snap jij weer niet. jammer
Leo (25-7-2013 om 16:43)
Netjes opgelost door de wetsdienaars en het badpersoneel. Wat heb je toch een vreemde vogels. Een algeheel verbod is wel op z'n plaats inderdaad.
Marja (25-7-2013 om 16:01)
Simpel maar doeltreffend!!!die rare mafkees algeheel toegangsverbod geven!!!!!! levenslang geen zwembad meer in
Ikke (25-7-2013 om 15:41)
Wat te denken van ouders die hun kinderen "want ze hadden met 5 jr al 3 zwemdipls" lekker laten verdrinken want ze gaan met hun 3 zwemdipls wel 1 kr per jr zwemmen dus ze kunnen het best.Badpers. dat geen enkele kwalificatie heeft mag erop letten,oeps kopje onder "heb jij je diploma?" ja hoor,oh oke
Ruud (25-7-2013 om 13:55)
@Anno, er zijn mensen die niet om kunnen gaan met verantwoording...Jij kennelijk ook niet, gezien je belachelijke reactie. Misschien beter dat je met K ver buiten de bewoonde wereld gaat wonen???
Cookie-instellingen beheren