Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 24 km

Medewerker SUS-team mishandeld

Toegevoegd: 25-07-2013, 14.15 uur
Door: Roland de Jong
RENESSE - In Renesse is vannacht een medewerker van het zogeheten SUS-team mishandeld. Hij heeft aangifte gedaan.


De medewerker fietste donderdagochtend rond half vier vanaf de Hogezoom richting de EHBO-post die daar aanwezig is. Bij de EHBO-post hield zich een groep jongeren op. Deze jongeren waren provocerend en verbaal agressief bezig.

Eén van de jongeren, 24 jaar uit Goes, riep grove verwensingen naar het hoofd van de medewerker. De medewerker keerde zijn fiets om assistentie te vragen aan zijn collega's omdat hij de situatie, gezien het grote aantal jongeren, dreigend vond.

Inmiddels stonden twee andere medewerkers van het SUS-team al bij de jongen om hem aan te spreken op zijn gedrag. Terwijl hij in gesprek was met de jongen zag hij dat een andere jongen, een 19-jarige uit de gemeente Kapelle, met opgetrokken knie in zijn richting sprong en hem in zijn gezicht raakte.

Hierop gaf de medewerker de jongen uit verdediging een klap terug. Nadat de situatie enigszins weer bedaard was droeg hij deze jongen over aan zijn collega's en keerde weer terug naar de jongen die hem verwensingen had toegeroepen.

Zijn collega's kregen deze 24-jarige jongen, die zich heftig verweerde, uiteindelijk onder controle. Inmiddels was ook de politie gearriveerd en zijn de twee jongens aan hen overgedragen. Beide jongens zijn aangehouden.

De SUS-medewerker was door de trap van de 19-jarige jongen een tand door de lip geslagen en was een stuk voortand afgebroken. Voor het laatste moet hij zich door een tandarts laten behandelen. Verder heeft de medewerker aangifte gedaan bij de politie van mishandeling.

SUS-team
Een SUS-team bestaat uit ervaren, sociale en verbaal sterke particuliere (horeca)beveiligers die in een bepaald gebied het uitgaanspubliek vroegtijdig sussen, corrigeren en wijzen op de (gedrag)regels. De SUS-teams worden vooral ingezet op hot spots.

Een goed functionerend SUS-team signaleert misstanden en weet deze snel en op een vriendelijke maar effectieve wijze te voorkomen of te verhelpen. Als degenen die zich misdragen het advies van SUS-team negeren, of bij constatering van een misdrijf, wordt melding gemaakt bij de politie.

De SUS-teams opereren onder verantwoordelijkheid van de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (26-7-2013 om 16:02)
@het kan ook anders en beter..groot gelijk want ze rijden zelfs van de politie in frankrijk te paard met de knuppel in de aanslag en op patrouille altijd met drie of vier man in de auto..ook op de ambulance en branweer..heb eens gevraagd waarom?veiligheid hulpverleners..en meer hulp bij ongelukken
Geheim1983 (26-7-2013 om 15:25)
Als jullie spannende verhalen willen schrijven. Schrijf dan een boek waar je leugens kan vertellen. Mij broertje was de 24 jarige jongen. Die ten onrechte zwaar mishandeld is. En nog voor niks een nacht in de cel heeft gezeten. SUS team zou goed moeten handelen, maar dit is meer dan respectloos!!!!
Rinco (26-7-2013 om 11:04)
Het gaat ieder jaar hetzelfde in die "gezinsbadplaats" zoals de gemeente graag wil doen geloven. Feit is gewoon dat er enkele duizenden dronken en drugs gebruikende jongeren in Renesse verblijven en dat is een feit. Politie heeft handen vol en gelukkig is er het SUS-team want die zijn nodig!
Leijnse (26-7-2013 om 02:25)
Een goed functionerend SUS-team signaleert misstanden en weet deze snel en op een vriendelijke maar effectieve wijze te voorkomen of te verhelpen Blijkt dus wel dat deze SUS medewerker niet in staat is om zijn functie te vervullen.
Bewoner Renesse (26-7-2013 om 00:32)
Ik kan jullie verzekeren dat een het nivo van de gemiddelde stapper hier in Renesse is gedaald met het IQ van een pissebed. Ze zeiken alles onder, zitten te schijten op oprijlanen bij de mensen. En kunnen maar 1 woord uitkermen eyyyyyyyyy met grote schreeuwen. Meer komt er niet uit
F. (26-7-2013 om 00:16)
Ik. MIJN feestje. MIJN vakantie. MIJN asociale ideeen. Zoveel mogelijk n..... en zuipen. Renesse is van MIJ. Omdat ik lui ben, zuip en niet presteer. Mensen die een normaal leven op hebben gebouwd door hard te werken sla ik een tand door de lip. Nou rutte doe mij wat! De toekomst?
Cookie-instellingen beheren