Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie gewonden na blikseminslag

Toegevoegd: 26-07-2013, 14.06 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Bij een bedrijf in Ritthem zijn vrijdagochtend drie personen gewond geraakt nadat de bliksem was ingeslagen. Dat hebben de hulpdiensten bekend gemaakt.
 
Het ongeluk gebeurde rond 11.05 uur op het terrein van Verbrugge Terminals aan de Engelandweg in industriegebied Vlissingen-Oost. De drie personen die gewond raakten zaten volgens de politie in een bakje dat met behulp van een kraan in het ruim van een schip zou worden gezet. Juist op het moment dat de drie naar beneden werden getakeld ging het mis. De bliksem sloeg in bij de kraan en schoot door naar het bakje. Het drietal kreeg daardoor een schok.

De brandweer werd ingezet om de drie met behulp van een ladderwagen op een veilige manier naar beneden te krijgen. Twee van de drie waren goed aanspreekbaar. De ander was er ernstiger aan toe en werd ook met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De andere twee gewonden werden zonder toeters en bellen met ambulances weggevoerd.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ben (29-7-2013 om 15:39)
Bij deze vraag ik respect voor ons wel gewaardeerde collega's, oprechte reacties graag,, als je niet weet waar je het over heb , heb je geen recht van spreken, nogmaals namens alle collega's veel sterkte en we hopen jullie snel volledig hersteld weer op de werk vloer tezien ,, mvg Ben
Ikke (27-7-2013 om 10:24)
Ach ja..... Roken op een terrein met alleen maar aluminimum en ijzer vindt men bij Verbrugge gevaarlijker dan met onweer in een ijzeren bakje hangen :( Ze moeten zich denk ik eens buigen over verplichte protocollen bij dit soort weer!
Patty (26-7-2013 om 22:02)
De leidinggevende had het werk allang moeten stilleggen. Maar ja hij is niet degene die in het bakje zit of buiten rond loopt.. Leidinggevenden verdiep je is in onweer wie weet stop je dan wel op tijd met mensen buiten te laten werken.
Michael (26-7-2013 om 19:26)
Hoop dat het allemaal mee valt voor mijn 3 colega,s
Ben (26-7-2013 om 19:00)
ZOO!! sterkte voor de collega's
Anoniem (26-7-2013 om 17:56)
Ik wil wel nog even iets rechtzetten. Het bedrijf heeft gezegd dat de mannen in de kraan zaten toen ze werden geraakt, maar dat is niet waar. Ze waren gewoon in de boot aan het werk, het bedrijf maakt het helemaal niks uit dat het onweerde en gevaarlijk was. Ze zeiden dat om zich in te dekken.
Cookie-instellingen beheren