Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Tien jaar geëist vanwege schietpartij

Toegevoegd: 26-07-2013, 22.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 36-jarige Middelburger is donderdag op de zitting van de Middelburgse rechtbank voor 'poging moord, meermalen gepleegd' een gevangenisstraf van tien jaar geëist. Dat vanwege een schietpartij in Middelburg.


Het ging al enkele jaren niet goed met de Middelburger in de wijk waar hij woonde. Hij zou zijn bedreigd en mishandeld, bij zijn 20-jarige maat werd regelmatig ingebroken en er was nog meer kommer en kwel.

Niet voor niets liep hij met een kogelvrij vest rond en als hij weg moest, dan had hij een gitaartas op zijn rug. Daar zat dan geen gitaar in, maar een geweer. Zo erg voelde hij zich bedreigd. Dat alles omdat enkele (jongere) buurtgenoten hem het leven zuur maakte. Rond 17 oktober was de 20-jarige door een van de belagers mishandeld en 'volgens bronnen' zouden de treiteraars op een avond/nacht de 36-jarige langs komen om hem te mishandelen.

En op 17 oktober kwamen de drie belagers. Een van hen was gemaskerd. De 36-jarige haalde zijn gitaartas, pakte het geweer en schoot enkele keren op de mannen. Ook werd er op een buurtgenoot geschoten die toevallig zijn hond uitliet. Een van de belagers werd geraakt en belandde met een longperforatie en een klaplong in het ziekenhuis. Tijdens de behandeling van de zaak liet de Middelburger duidelijk blijken op het moment dat hij de belagers ontwaarde, volledig de weg kwijt was.

Zijn 20-jarige maat, die een knuppel bij zich had gehad, kwam er relatief genadig vanaf omdat de officier niet kon bewijzen dat hij betrokken was geweest bij de meervoudige poging moord. Wel achtte de officier bewezen dat hij zich schuldig had gemaakt aan 'openlijke geweldpleging met als gevolg zwaar lichamelijk letsel''. Daarvoor eiste hij een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk tegen hem.

Uitspraak 8 augustus.

Zie ook:
- Verdachte schietpartij opgepakt (17-10-2012)
- Gewonde bij schietpartij in Middelburg (17-10-2012)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (30-7-2013 om 18:43)
Zo gaat het altijd in ons land mensen worden heel hun leven gepest en getreiterd op een gegeven moment is iemand daardoor zo depresief dat hij flipt en dan weet oom agent en justitie je te vinden terwijl ze nooit iets gedaan hebben want pesten doet toch geen pijn? ik weet dit uit eigen ervaring
Slang (27-7-2013 om 13:46)
Aag bij mij hebben ze ook ingebroken voor wat kwartjes en de politie doet niks ze beroven en politie doet niks nou nu wel iemand die het beu was na zo veel gezeik krijgt tien jaar justitie jullie moeten wat gaan doen kijk niet gelijk naar die persoon kijk naar die benden in dwd
Toontje (27-7-2013 om 13:07)
De mensen wel anders praten als ze deze man hadden bezig gezien. hij was een groter gevaar voor de omgeving dan zijn tegenstanders, wat ook geen lieverdjes zijn Die nu berecht wordt, was wel diegene die steeds de confrontatie zocht. We gaan er pas iets aan doen als ze schietend door de wijk gaan.
MotoRob (27-7-2013 om 09:45)
Dus als ik iemand niet mag sla ik hem in elkaar met 2 maten samen en blijf ik net zo lang doorgaan met treiteren tot hij iets terug doet en dan kom ik er zelf mee weg??? Lang leve de Nederlandse rechtsstaat. Ik kan die man met dat geweer geen ongelijk geven.
Karl (27-7-2013 om 08:53)
Raar land....was uiteindelijk toch zelf verdediging...????
Dr.acula (27-7-2013 om 07:10)
Zoals ik dit lees is het "slachtoffer" nu "dader" geworden omdat hij geen andere weg kon vinden om van deze langdurende ellende af te komen,ik weet niet alle feiten,maar ik zou waarschijnlijk ook zo handelen,alleen het was dan geen poging geweest,want nu kan het na zijn straf weer opnieuw beginnen.