Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto rijdt door na ongeluk Goes

Toegevoegd: 26-07-2013, 22.08 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Een 16-jarige fietsster uit Goes is donderdagmiddag aangereden zonder dat de automobilist die haar aanreed zich over haar bekommerde.


Het slachtoffer fietste tussen 14.30 en 15.00 uur vanuit de richting Van Hogendorplaan op de rotonde Van Hogendorplaan/Ringbaan West (nabij het kantoor van de ZLM) met de bedoeling richting het Tiendenplein te gaan.

Toen het meisje de rotonde op fietste, zag ze plotseling een zwarte personenauto behoorlijk hard aan komen rijden. Er staan echter haaientanden op de weg en de automobilist zou haar dan ook voorrang moeten verlenen. De auto blijkt echter niet op tijd te kunnen stoppen en het meisje doet nog een poging om het voertuig te ontwijken. Dat lukt niet en het meisje komt ten val.

De man is gestopt en uitgestapt maar hij heeft zich niet om het meisje bekommerd. Hij heeft namelijk alleen haar fiets opgeraapt en het stuur rechtgezet om er vervolgens zonder iets te zeggen vandoor te gaan. Het meisje bleef met lichte verwondingen en een kapotte fiets perplex achter.

Het meisje heeft een goed signalement kunnen geven van de man. Hij had een blanke huidskleur en een normaal postuur. De man was vermoedelijk eind 40 en ongeveer 1.75 meter lang. Hij had grijs halflang haar met een slag, een grijs baardje van enkele dagen en hij droeg een roze overhemd met blauwe streepjes en een donkerkleurige broek. Volgens het slachtoffer stonden aan de zijkant van de auto fluorescerende groene letters. Vermoedelijk gaat het om een bedrijfsnaam.

Volgens de politie komt het dagelijks voor dat betrokkenen bij een aanrijding door- of wegrijden zonder hun identiteit en dat van hun auto achter te laten. Dit is verboden, ook voor getuigen, zoals inzittenden. Het verlaten van een plaats van het ongeval wordt aangemerkt als een misdrijf en kan een ontzegging van de rijbevoegdheid opleveren van maximaal vijf jaar, een geldboete van 7.400 euro of een gevangenisstraf van maximaal drie maanden.

Iemand die in paniek is geraakt na een aanrijding heeft twaalf uur de tijd om deze alsnog bij de politie te melden. “Dit moet dan echter wel gebeuren voordat hij of zij is gehoord door de politie. Deze strafuitsluitingsgrond is niet van toepassing wanneer een betrokkene iemand in hulpeloze toestand achterlaat”, zo laat de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maja (27-7-2013 om 16:54)
Time is money en te laat op een afspraak komen, kan geld kosten.Moet je daarvoor een ander zijn leven in gevaar brengen? Al is de leugen nog zo snel (van deze lafaard). De waarheid achterhaalt hem wel.
Peter (27-7-2013 om 13:55)
Dus een plaats van het ongeval verlaten kan je celstraf en invordering van het rijbewijs opleveren... En als je iemand doodrijdt en veel boettes etc op je naam hebt krijg je 240 uur werkstraf.. wat een verschrikkelijk hufterig zootje..
Marjoke (27-7-2013 om 12:32)
Goed signalement !! Knap hoor dat dat is blijven hangen na de schrik. Hopen dat die "meneer" gauw wordt gepakt.....
Joos (27-7-2013 om 11:57)
Ik pleit voor LEVENSLANGE ontzegging van de rijbevoegdheid in dit soort gevallen. Maar ja, dat zal wel niet mogen van de EUSSR, Amnesty, of anders van de fijne capabele rechters in dit land.
Tilly (27-7-2013 om 10:21)
Beste weggebruikers is het niet een moter dan wel weer een auto. zijn ze bang voor hun bonus mails. ruim dan aub jullie voertuigen op. en rij dan niet meer. ben je ook geen gevaar meer voor het overige verkeer. schandaalig.
D. (26-7-2013 om 23:07)
Toevallig reed ik gisteren in Vlissingen en werd ingehaald door een zwarte auto (niet groot) en wat me opviel waren de fel groene letters aan de zijkant en op het achterraam van een makelaarskantoor. ik weet alleen niet welk kantoor.