Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 72 km

Zoekactie naar drenkeling Cadzand

Toegevoegd: 28-07-2013, 01.12 uur
Door: Roland de Jong
CADZAND - Voor de kust van Cadzand-Bad is zaterdagavond laat gezocht naar een vermeende drenkeling. Het bleek uiteindelijk te gaan om een loze melding.


Rond 22.10 uur werd gemeld dat er ter hoogte van de Boulevard de Wielingen iemand in zee in de problemen was geraakt. De persoon zou zich mogelijk op een zandplaat hebben bevonden en kon niet meer wegkomen.

De hulpdiensten rukten naar aanleiding van die melding massaal uit. Twee ambulances, zeker vijf brandweerwagens en de reddingboot en het kusthulpverleningsvoertuig van het KNRM-station Cadzand werden opgeroepen om hulp te verlenen. Zij zochten onder meer de kustlijn af.

Nadat een eerste zoekactie niets opleverde, werd nogmaals met de melder gesproken om meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies gezien was. Uit dat gesprek concludeerden de hulpdiensten rond 23.45 uur dat het om een loze melding ging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (29-7-2013 om 19:40)
Henriette., in het hele land worden brandweer duikteams opgegeven hier in zeeland nog niet. Maar als je dan het uitrukcijfer hoog kan houden, lijkt het zinvol. Maar eigenlijk is het verkwisting van belasting centen.
Yuri (29-7-2013 om 16:44)
Zeeuwse en Henriette. Ik denk dat als jullie kinderen in het water zouden liggen jullie niet zouden zeiken over wie gaat dat betalen en waarom zoveel materieel. En dat het nu loos alarm was..... Gelukkig maar... Stelletje azijnpissers.
Henriette (29-7-2013 om 12:49)
Waar ik me over verbaas is dat er 5 brandweerwagens worden opgeroepen. Waarom in godsnaam 5!! En nog eens 2 ambulances. Kan iemand mij uitleggen waarom zoveel materieel? Een reddingsboot logisch maar dan ook nog een kusthulpverleningsvoertuig. Wat is daarin het verschil?
Zeeuwse (28-7-2013 om 14:20)
En wie gaat dat betalen???
UitDeZeeuwseKlei (28-7-2013 om 09:43)
Loze melding?! Mag toch hopen dat dat niet bewust was. Rond een uur of 22:00 vloog hier achter de duikgroep uit Goes die kant op, volgens mij is half hulpverlenend Zeeland uitgerukt! Uiteraard moet een melding altijd serieus worden genomen, maar bewust vals melden is kwalijk.
Cookie-instellingen beheren