Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man opgepakt voor drugshandel

Toegevoegd: 30-07-2013, 11.44 uur
Door: Roland de Jong
RENESSE - In Renesse heeft de politie een 22-jarige man uit Halsterren aangehouden op verdenking van de handel in drugs.


Een oplettende beveiliger ziet vannacht een verdachte auto op het Transferium in Renesse staan en vermoedt dat vandaar uit drug gedeald wordt. De gewaarschuwde politie treft in de auto inderdaad zakjes met hennep en hasj aan en houdt vervolgens een 22-jarige man uit Halsteren aan.

De auto en vier inzittenden zijn de beveiliger maandagavond al eerder opgevallen. Hij ziet de jongemannen dan vanuit de auto naar het centrum van Renesse lopen en besluit en hen even te volgen. Op een gegeven moment steekt en één van hen een joint op.

Omdat er in Renesse een 'zero tolerance'-beleid gevoerd wordt als het om drugs gaat, geeft hij een waarschuwing. Later die nacht  ziet hij de bestuurder van de auto, met twee 'vreemde' jongens naar zijn voertuig lopen en krijgt het vermoeden dat er drugs verkocht worden. Een aanleiding om de politie waarschuwen.

Op het moment dat de agenten arriveren komen de andere jongemannen aanlopen. Uit het gesprek dat volgt komt naar voren dat er drugs in de auto ligt. De auto wordt vervolgens grondig geïnspecteerd. Onder de passagiersstoel vinden de agenten een zwart schoudertasje met daarin 13 gripzakjes met hennep, een gripzakje met 6 apart verpakte brokjes hasj en 120 euro.

Omdat de 22-jarige man uit Halsteren beweert de eigenaar te zijn van het schoudertasje wordt hij aangehouden op verdenking van handel in drugs. Uit de broekzak van één van zijn kompanen komt nog een klein gripzakje met hennep tevoorschijn. Alle aangetroffen drugs wordt vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren