Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oplichter actief in bejaardencomplex

Toegevoegd: 30-07-2013, 18.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
KRUININGEN - Een 90-jarige vrouw uit Kruiningen is er nog een beetje beduusd van als zij aangifte doet van diefstal uit haar woning. Een scharenslijper ontvreemdt haar op een slinkse manier van haar geld en steelt vervolgens nog twee lege portemonnees. 

Aan het begin van de middag belt een man aan bij haar woning in de Marconistraat in Kruiningen. Hij zegt dat hij scharenslijper is en vraagt of zij iets te slijpen heeft. De vrouw heeft inderdaad botte spullen en geeft hem een puntmes, een schaar en een mes mee.


Na een half uur komt hij terug en de vrouw geeft hem een biljet van 50 euro. Dit is volgens de scharenslijper niet genoeg en de vrouw geeft hem nog eens 50 euro. Op een gegeven moment loopt de vrouw de woning in om het gas in de keuken zachter te zetten. Wanneer zij terugloopt naar de deur ziet zij de scharenslijper tot haar verbazing uit haar slaapkamer komen. Als de man weg is mist zij twee lege portemonnees. De vrouw is alleen haar identiteitkaart kwijt. De aangeboden spullen blijken nader bekeken niet geslepen te zijn. 

Vandaag is door de politie een buurtonderzoek gehouden. Diverse bewoners in het bejaardencomplex, waar de benadeelde vrouw woont, zijn gevraagd of zij ook contact hebben gehad met de zogenaamde scharenslijper. Gebleken is dat de verdachte bij diverse woningen zijn diensten heeft aangeboden. Er zijn verder geen mensen meer gedupeerd.

Signalement:
- blanke man  
- lengte ongeveer 1.80 meter 
- stevig postuur  
- ongeveer 55 jaar oud  
- kort grijs haar 
- draagt beige geruite bloes


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
CRB (1-8-2013 om 07:58)
Je mag oprecht trots op jezelf zijn als je dit bereikt hebt in je leven. Een waardeloze sukkel die geld ontvreemd van hoogbejaarden. Bah.....alleen omdat je te bedonderd bent ze zelf te verdienen!
Willem (1-8-2013 om 07:23)
Dat kun je met recht uitschot noemen. iemand die zo laag is gevallen verdient niet dat hij leeft. stinkend tuig van de richel. bah, wat een misbaksel is die vent. te lui om te werken en DUS maar bejaarden beroven. oppakken -- opsluiten en de sleutel weggooien.
Theo (31-7-2013 om 16:28)
Wat een doortrapte truck is dat. Een dame van 90 jaar op deze wijze oplichten, natuurlijk klopt jou leeftijd ongeveer wel, anders kom je niet op het idee om jezelf als scharensliep voor te doen. Dit is onbekend bij jongeren. Stuk onkruid dat je bent en onkruid moet verdelgd worden, snel!!!
Jan (31-7-2013 om 11:44)
Ach , er staat vandaag in de PZC dat dit bij de Politie geen prioriteit heeft. ze doen er dus helemaal niets aan
Michelle (31-7-2013 om 10:27)
Bah, wat een patjakker om zo argeloze bejaarden geld af te troggelen!!
Jan (31-7-2013 om 07:12)
Wel de mensen doen en bedenken alles om makkelijk aan geld te komen ,en dit neemt alleen maar toe door jong of oud en de buren wel daar heeft men ook weinig meer aan want die zijn bang van de dief of van de buren zelf want die roepen bemoei jij je met je eigen zaken Dit is NL op zijn best
Cookie-instellingen beheren