Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier woninginbraken in Middelburg

Toegevoegd: 01-08-2013, 19.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In de nacht van woensdag op donderdag is er op vier plaatsen in de Mortiere in Middelburg een woninginbraak gepleegd. Vermoedelijk hebben alle inbraken plaatsgevonden tussen middernacht en 07:30 uur vanmorgen. 


De werkwijze van de inbreker of inbrekers komen in alle vier de woningen overeen. De dieven kijken of er een huissleutel aan de binnenkant van de deur zit, vervolgens boren ze een gat in de deur, net onder de sleutel en kunnen op die manier met een haakje of ijzerdraadje de sleutel aan de binnenkant van de deur omdraaien zodat de deur opengaat. Op die manier komen ze geruisloos de woning binnen. 

Uit de woningen aan de Duke Ellingtonstraat, de Robert Johnsonlaan en de Bluesroute zijn o.a. laptops, telefoons, een fotocamera en iPads weggenomen. Door de politie zijn vanmorgen aangiftes opgenomen en ook wordt er vandaag nog een buurtonderzoek gedaan.

De medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing hebben technisch onderzoek gedaan in en om de woningen en de gemeente Middelburg gaat deze week nog informatiebrieven aan bewoners van de Mortiere verspreiden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tip (3-8-2013 om 12:42)
Mensen gaan op Vakantie geven geen sleutels?gegevens aan buren/familie post ligt soms huizen hoog opgestapeld in de gang. Tip: laat familie of buren regelmatig u post weg halen, doe tijdschakelaars op lampen. Zet niet op Sociale Media dat u op Vakantie gaat. Bespaart een hoop Ellende. Fijne Vakantie
Goh (3-8-2013 om 12:07)
Goh de laatste tijd veel woninginbraken tja de bewoners zetten ook op Sociale Media dat ze op Vakantie gaan dom dom dom. Ook in de wijk DWD inbraken als Woongoed deze woningen eens beetje inbraakveiliger zou maken maar tja kost geld he !! Dit kost geen geld/ellende voor de betrokkene ?
Job (3-8-2013 om 11:02)
Moet wel beetje innovatief zijn is de top ook altijd.
Gianna (2-8-2013 om 23:19)
@Jeanet: Slecht lezen? Jammer hoor...
Bezorde buurtbewoner (2-8-2013 om 22:22)
Weet iemand of dit alleen bij houten kozijnen heeft plaats gevonden of ook bij kunststof?
Dega (2-8-2013 om 14:43)
Met een handboor lijkt mij,ouderwets maar geruisloos
Cookie-instellingen beheren