Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Beginnend bestuurders zijn rijbewijs kwijt

Toegevoegd: 04-08-2013, 17.55 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee beginnend bestuurders door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Beiden zijn hun rijbewijs enige tijd kwijt. 

Op de Oostsingel in Goes werd een 18-jarige man uit Yerseke betrapt. Op het bureau is hem een ademanalyse afgenomen: uitslag 505 ug/l. In de Spuistraat in Sint Annaland werd een 20-jarige man uit Sint-Maartendijk eveneens betrapt en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Zijn score is 995 ug/l. 


De wetgeving voor beginnende bestuurders is strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan.

De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan. De rijbewijzen zijn doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goesenaar (5-8-2013 om 23:07)
Ingevorderde rijbewijzen vernietigen en de auto's ook.
Gast2 (5-8-2013 om 14:55)
Alcohol slotje er in en cursus er bij. zijn ze ieder geval financieel al aardig de sjaak
Gast (4-8-2013 om 18:35)
Deze kerels gewoon hun rijbewijs niet meer teruggeven. Ze wisten wat ze deden en dan moet je de gevolgen aanvaarden.
Cookie-instellingen beheren