Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Veel dronken automobilisten bij Visserijdagen

Toegevoegd: 04-08-2013, 18.04 uur
Door: Manfred Berrevoets
BRESKENS - Dat het op de visserijdagen in Breskens altijd heel gezellig is en er veel publiek op afkomt is algemeen bekend. Dat er veel gedronken wordt ook. Voor het verkeersteam van de politie reden genoeg om voor de veiligheid van alle weggebruikers enkele alcoholcontroles te houden.


Zaterdag is dit samen met het verkeersteam Breda gedaan. Vrijdag en zaterdag is er tussen 20.00 uur en 03.00 uur onder andere gecontroleerd op de rotonde 'Potjes' in Zuidzande, de Dorpsstraat in Schoondijke en de kruising/rotonde 'Rooffack' in Breskens. In totaal zijn er 1536 voertuigen gecontroleerd. 

In Zuidzande had een 68-jarige man uit België geluk. Hij blaast 185 ug/l. Omdat hij onder de grens van 220 ug/l blijft gaat hij vrijuit. Een 41-jarige man uit België blies 260 ug/l en kreeg een proces-verbaal mee. Ook een 53-jarige man uit België had te veel gedronken, namelijk 410 ug/l. Ook hij kreeg een proces-verbaal mee. 

In Schoondijke blies een 62-jarige automobilist 170 ug/l. Een 35-jarige man uit Duitsland blies hier 215 ug/l. Beide automobilisten zaten onder de grens van 220 ug/l en gingen dan ook vrijuit. In Breskens is van een 62-jarige man uit België het rijbewijs ingevorderd. Hij blaast 845 ug/l. 

Zaterdag is er weer gecontroleerd. In Breskens kreeg een 27-jarige automobilist een proces-verbaal mee naar huis omdat hij 525 ug/l blies. Een 32-jarige Belg maakt het die avond helemaal bont. Omdat hij weet dat hij veel te veel gedronken heeft probeert hij nog een stukje door te rijden om vervolgens 'snel' buiten het zicht van de agenten van zitplaats te wisselen met zijn vriendin. Helaas is hij door zijn drankgebruik niet meer zo rap al hij zou willen. Terwijl de man druk bezig is om naar de bijrijdersstoel te klimmen kijk de verbalisant het spektakel naast de auto geamuseerd aan. De man is die nacht 'topscoorder' met 1170 ug/l. Niet duidelijk is of hij in het bezit is van een rijbewijs, omdat hij een jaar eerder tijdens de Visserijdagen ook als is 'gepakt' met een zeer behoorlijke slok op. Hiernaar wordt nog nader onderzoek gedaan. 

Daarnaast is nog een viertal personen betrapt met alcohol op, variërend van 240, 265, 235 en 550 ug/l. Zij kregen een proces-verbaal mee. Van de laatste persoon is het rijbewijs ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (6-8-2013 om 03:59)
Zolang de boetes voor dit soort zaken laag blijven en de pakkans gering blijft alcohol in het verkeer bestaan. Zelfs een EMA (900 euro) deert de meesten niet, maar bij een alcoholslot (4000 euro) lopen ze te brullen. Geen medelij meer mee hebben, dat hebben we al decenia lang genoeg gedaan!!!
... (5-8-2013 om 21:37)
'de jeugd van tegenwoordig ook'
Nel (5-8-2013 om 10:45)
Iedere alcoholgebruiker en bestuurder weet dat er met evenementen extra wordt gecontroleerd. Wij gaan altijd naar deze feesten maar spreken duidelijk een bob af. is de beste remedie en werkt perfect. je loopt het risico dat je wordt gepakt en dan moet je maar op de blaren zitten eigen schuld.
Marc de Reuver (5-8-2013 om 02:25)
Valt wel op dat het heel veel Belgen zijn!
Francois (4-8-2013 om 23:51)
1170 ugl.... MAN!!! Das voor sommige dodelijk....
Visserijdagen (4-8-2013 om 18:43)
Hoe stom kun je nu toch maar zijn. Het is al zo sinds jaar en dag dat je er op kunt rekenen dat er alcoholcontrole is. Als je toch geld hebt om zo veel te zuipen heb je dat toch ook wel voor een taxi?? En dan breng je verder niemand in gevaar!! Visserijfeest of niet, geen alcohol in het verkeer!!
Cookie-instellingen beheren