Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer inbraak bij Mediamarkt M'burg

Toegevoegd: 05-08-2013, 14.53 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Bij de Mediamarkt aan de Mortiereboulevard in Middelburg is vannacht opnieuw ingebroken. Tijdens deze inbraak zijn enkele tientallen telefoons gestolen. De daders hebben ook nu kunnen ontkomen.


Rond 2.20 uur afgelopen nacht ging het inbraakalarm van de winkel af. Direct werden diverse politieauto's naar het adres toegestuurd. Agenten waren snel ter plekke en het pand werd rondom afgezet. Ook stonden politieauto's bij de mogelijke vluchtroutes en werden deze routes afgezet met spijkermatten.

Agenten zijn naar binnen gegaan en hebben het winkelpand doorzocht. Zij troffen echter niemand meer aan. Al snel zagen zij dat er met behulp van een trap vermoedelijk iemand via het dak naar binnen was gekomen. Op het dak lagen diverse spullen die bij de inbraak waren gebruikt.

De brandweer heeft met een hoogwerker geholpen om agenten op het dak te zetten zodat zij deze spullen veilig konden stellen voor onderzoek. Ook hebben zij via de hoogwerker een politiehond op het dak gezet. Deze heeft het gehele dak, ook die van aangrenzende panden, onderzocht op sporen die ook in het onderzoek worden meegenomen.

Er zijn warmtebeeldcamera's ingezet om te onderzoeken of er nog daders in de omgeving waren maar dit bleek niet het geval. Ook in de omgeving van de winkel en andere winkels is gezocht maar ook bij deze zoektocht is niemand aangetroffen. In de winkel zijn camerabeelden veilig gesteld waarop de mogelijke daders te zien zijn.

Zie ook:
- Veel vragen over politie-optreden (10-07-2013)
Onderzoek inbraak nog in volle gang (10-07-2013)    
Schoten gelost bij wildwest na inbraak (10-07-2013)    


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel (7-8-2013 om 13:32)
Ik snap inderdaad niet wat ze van dat bewakingsbedrijf uitspoken in de nacht. Hangen diverse camera's aan die mast, zelfs infrarood. In de nacht hebben ze op dit terrein niets te zoeken dus moet toch snel genoeg opvallen. Angela snapt het blijkbaar ook helemaal. Nu alleen wij nog!
Mike (6-8-2013 om 22:44)
@wesley, kom maar op met je tips en tools! En nu niet zoiets als " een gun op het dak, waakhonden in het pand, 10.000volt op de deuren. 'K ben benieuwd!
Angela (6-8-2013 om 14:15)
Waar zijn de politie mee bezig ? paar min waren de politie er al maar zo als gewoonelijk`s laten ze die dieven weer gaan nooit op tijd of zelfde op tijd . hoe je ook maar zie laten bewaaken`s bij de media mark laten staan en 1 telefoon als er al een auto komt dat help waarschijnlijk
Joop (6-8-2013 om 12:25)
"De daders hebben ook nu kunnen ontkomen." Vorige keer toch ook? Door het fantastische optreden van de politie..
J (5-8-2013 om 20:38)
Misschien hulp van een heli?
Leon (5-8-2013 om 18:35)
Hoe is het mogelijk dat iedere keer als er daar word ingebroken de daders ontkomen. Is het daar zo makkelijk of zijn ze van de politie gewoon zo dom.
Cookie-instellingen beheren