Weerbericht:
Bewolkt en regen, vanochtend van het zuiden uit droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Tunnel dicht vanwege grote brand

Toegevoegd: 07-08-2013, 10.36 uur - Update: 10-01-2014, 16.42 uur
Door: Roland de Jong

'S-HEERENHOEK - Een zeer grote brand zorgt momenteel in de omgeving van 's-Heerenhoek voor de nodige overlast. De Westerscheldetunnel is vanwege de brand volledig afgesloten.

De brand werd rond 08.50 uur ontdekt en heeft inmiddels zeker twee grote loodsen in de as gelegd. Er kwam al direct erg veel rook vrij en de brandweer zette dan ook binnen korte tijd flink wat materieel in. Op het terrein staan enkele gastanks die door de brandweer worden gekoeld.

Vanwege de vrijkomende hoeveelheid rook en mogelijk ontploffingsgevaar werden omwonenden door de politie geëvacueerd. De bewoners moesten hun huizen uit en werden vervolgens op ruime afstand gehouden. Ook personeel van het bedrijf waar de brand uitbrak moest worden geëvacueerd. Er raakte niemand gewond.

De rookkolom trekt richting de Westerscheldetunnel en zorgt ook daar voor overlast. Vanwege de brand werd de tunnel rond 10.40 uur volledig afgesloten voor het verkeer. Eerder werden de tolkassa's al niet meer bemand vanwege de rook. Mensen konden toen nog wel door de tolpoortjes rijden. Hoe lang de stremming nog gaat duren is niet bekend. De Westerscheldetunnel raadt mensen aan om te rijden via Antwerpen.

De brandweer raadt mensen in de omgeving aan om ramen en deuren gesloten te houden. Volgens de gemeente Borsele rijden er in Borssele politiewagens rond die omroepen dat ramen en deuren gesloten dienen te worden. Mensen die vragen hebben over de rookontwikkeling en de vrijgekomen asbest kunnen bellen met de gemeente Borsele op 0113-238383.

Asbest
Bij de brand is asbest vrijgekomen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn er meetploegen van de zogeheten Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD) ingezet om te onderzoeken of en hoeveel asbest er is verspreid. Tot nu toe lijkt het er op dat er in ieder geval in een gebied van circa 1 kilometer vanaf de brand in de richting van Borssele asbest terecht is gekomen.

De hulpdiensten spreken van een GRIP2-situatie. Er zijn zeven tankautospuiten, een snel interventie voertuig, een schuimblusvoertuig, een haakarmvoertuig met watertank en een groot watertransport ter plekke gekomen. Ook is er een verbindings-/commandowagen ingezet. Burgemeester Gelok van Borsele is ook ter plaatse.

Rond 11.20 uur was de brand meester.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arjen van den Dries (11-8-2013 om 13:46)
De brandweer heeft gewoon goed gehandeld!!
Johanna (10-8-2013 om 22:41)
Wat zit iedereen nou te zeuren ,als je vroeger een min te laat was zag je de boot voor je neus weg varen ,dan moest je wachten of om rijden ..je hoorde niemand klagen ,nu moet je alle reactie eens lezen .,belachelijk . Veel sterkte voor het bedrijf het bedrijf ,en Fam. .
Tchutchuca (10-8-2013 om 01:53)
Klaag, klaag en klaag! Mensen zijn ook alleen maar met hunzelf bezig. Ik wens het loonbedrijf heel sterke toe. Zeker nu de oogsten van de gewassen eraan komen. Loodsen en een hoop machines, allemaal weg. Meer medeleven is wel op zn plaats!
@ j koelenwijn (9-8-2013 om 19:22)
Anders eet jij effe lekker al die pataaaaten en graan op? lijkt me wel een lekker maaltje voor zo'n beterweter als jou.
Mira (8-8-2013 om 23:30)
Tunnel zal minder snel en korter dicht gaan als je de kosten voor Liefkenshoek tunnel dan kan declareren bij Westerscheldetunnel.nl
K (8-8-2013 om 17:53)
@jkoelewijn beste stuurlui staan weer aan wal zeker? de brandweer zoekt nog vrijwilligers meschien iets voor u kunt u leren hoe en waarom de brandweer handelt