Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Terneuzenaar acht maanden cel in

Toegevoegd: 09-08-2013, 09.50 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag 38-jarige Terneuzenaar na een eis van een gevangenisstraf van vijftien maanden waarvan vijf voorwaardelijk, veroordeeld tot een celstraf van een jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk.


Samen met een 22-jarige plaatsgenoot had hij zich op 27 december vorig jaar buitensporig tegoed gedaan aan alcoholische versnaperingen en waren redelijk dronken. Ze verlieten het café, de jongste vroeg een vuurtje aan enkele jongeren en kort daarna werden die jongeren door de twee mishandeld en beroofd van tien euro, een portemonnee en een pakje shag.

Slim was het niet geweest, want een van de slachtoffers had de jongste herkend en die werd nog voor hij de voordeur van zijn woning kon openen opgepakt. De oudste beriep zich tijdens de behandeling van de zaak op selectief geheugenverlies vanwege zijn dronkenschap. De 22-jarige kreeg een celstraf van 53 dagen (=voorarrest), een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd.

Zie ook:
- Flinke celstraf geëist na beroving (26-07-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren