Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 73 km

OM wil Hagenees voorlopig cel in

Toegevoegd: 09-08-2013, 09.57 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 20-jarige Hagenees die al de helft van zijn leven bekend is met justitie is gisteren veertien maanden cel plus nog een maand cel van een eerder vonnis en het betalen van 700 euro schadevergoeding geëist.

Een inbraak in cafetaria 'Het Friethuus' in Middelburg waarbij 30 pakjes sigaretten en 573 euro op 25 september vorig jaar ongewild van eigenaar verwisselden, een woninginbraak in november in de wijk Dauwendaele, een straatroof in Middelburg in augustus, een mishandeling in november en nog het een en ander.


De 20-jarige Hagenees, die zich donderdag daarvoor voor de rechtbank in Middelburg moest verantwoorden wist van niets. Behalve dan dat hij een steentje tegen de ruit van zijn vriendin had gegooid. Dat had hij wél gedaan. Verder wenste hij niets te zeggen. Het was volgens de officier van justitie dan wel héél toevallig dat een medaille die bij de woninginbraak was buitgemaakt werd aangetroffen in de woning van zijn vriendin en dat een bloedspoor op de ruit van 'Het Friethuus' een perfecte DNA-match opleverde.

Van een straatroof wist hij evenmin iets. Volgens het slachtoffer werd hij door zowel de Hagenees als diens Middelburgse maat mishandeld en van zijn gsm beroofd. Overigens waren zowel die Middelburger als de verdachte het 'doelwit' van de Middelburger die gisteren tot 7 jaar cel werd veroordeeld voor poging moord. En dat hij zijn inmiddels ex-vriendin in een café met een bierglas in haar gezicht had geslagen? Dat had ze per ongeluk zelf gedaan, toen ze door een duwtje op de grond viel.

De Hagenees komt al sinds zijn tiende met justitie in aanraking en heeft inmiddels een aardig strafblad opgebouwd. Als het aan officier van justitie W. Suijkerbuijk ligt wordt dat strafblad uitgebreid met zijn eis: veertien maanden cel plus nog een maand cel van een eerder vonnis en het betalen van 700 euro schadevergoeding.

De rechtbank doet uitspraak op 22 augustus.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Muus (9-8-2013 om 14:02)
Goed zo eindelijk gerechtigheid Genoeg aan gericht in dauwedale misschien dat dan de medemens weer eens een normaal leven kan gaan lijden Maar mensen er moet nog wel meer gebeuren Om weer de veiligheid terug te krijgen We zijn op de goede weg !!!!
Frans (9-8-2013 om 10:25)
Lekker soft blijven straffen, dat helpt.
Cookie-instellingen beheren