Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

Tot op 300 meter asbest na brand

Toegevoegd: 09-08-2013, 14.59 uur
Door: Roland de Jong
'S-HEERENHOEK - Bij de brand bij een loonbedrijf aan de ’s-Heerenhoeksedijk in ’s-Heerenhoek van afgelopen woensdag is tot 300 meter van de brandhaard asbest gevonden. Dat meldt de gemeente Borsele.


Donderdag en op de dag van de brand zelf is in opdracht van de gemeente Borsele door een asbestinventariseringsbedrijf uitgezocht waar asbest was neergekomen. Nu blijkt dat dus te gaan om een gebied tot 300 meter van het bedrijfsterrein.

Het getroffen gebied bestaat, buiten het terrein van het loonbedrijf zelf, uit drie landbouwpercelen. Omdat deze percelen niet betreden mogen worden, kunnen er in afwachting van asbestsanering en asbestvrijverklaring geen landbouwwerkzaamheden plaatsvinden.

Vandaag wordt op het terrein van het loonbedrijf begonnen met asbestsanering om de werkzaamheden van het bedrijf mogelijk te maken. Tijdens de brand, waarbij veel rookontwikkeling was, werd al snel duidelijk dat één van de daken van de loods uit asbesthoudend materiaal bestond.

In de baan van de rookwolk zijn door Veiligheidsregio Zeeland verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen. Inwoners in de richting van het buitengebied en in het dorp Borssele werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven.

Zie ook:
- Tunnel dicht vanwege grote brand (07-08-2013)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750