Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

OM wil vijf jaar cel voor overvaller

Toegevoegd: 13-08-2013, 22.10 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Officier van justitie E. Bethlehem hoefde er dinsdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg niet zo heel lang over na te denken wat een passende straf was voor die 23-jarige man uit Roosendaal. Vijf jaar plus het betalen van 4.915 euro schadevergoeding. En daar moest de man, die bij hoog en laag beweerde zo onschuldig te zijn als een lam het mee doen.


Samen met een vriend zou hij in de vroege avond van 16 april 2011 een bezoek hebben gebracht aan een handelaar in sportkleding in diens woning in Vlissingen. De jongeman verkocht vanuit zijn woning trainingspakken van bekende voetbalclubs.

Ze kwamen binnen, pasten kleding maar in plaats van af te rekenen zou de Roosendaler hem een pistool tegen het hoofd hebben gezet en werd hij na een worsteling vastgebonden. Vervolgens liepen ze in hun nieuwe aanwinsten plus 2.600 euro en een gsm de deur uit. De ouders van de jongeman hadden van het hele voorval niets gemerkt.

Een getuige die de mannen in trainingsoutfit zag lopen meende in de Roosendaler een vroegere jeugdspeler van RCS te herkennen. De politie startte een onderzoek, kwam bij de Roosendaler uit en trof in diens kamer het bewuste trainingspak aan.

Maar de Roosendaler had beweerd dat hij via bankafschriften kon bewijzen dat hij het trainingspak via internet had gekocht en met de overval dus niets mee te maken had gehad. Na uitvoerig onderzoek bleek dat daar absoluut niets van klopte. Maar hij had een nieuwe uitleg: misschien was het via de bankrekening van een vriend gelopen. Of dat nog even onderzocht kon worden. Nee.

En zijn telefoon die leende hij altijd uit, dus had misschien iemand anders een foto van het trainingspak plus een foto van bankbiljetten gemaakt. Wie het was? Nee, dat wist hij niet. Zijn broer zou hem voor die dag een alibi kunnen geven. Ook dat bleek uit de lucht gegrepen, want de afdeling personeelszaken liet weten dat de broer die dag de hele dag aan het werk was geweest.

Voor officier van justitie Bethlehem was het genoeg. "Hij zit te liegen en trapt nu maar wat in het rond." Ook hield ze de rechtbank voor dat de verdachte na een eerdere veroordeling van twaalf maanden jeugddetentie voor - een overval waarbij iemand met een mes in het gezicht werd gestoken - kennelijk niets had geleerd.

Uitspraak over twee weken.

Zie ook
- Tweede arrestatie overval Vlissingen (12-01-2013)
Man opgepakt voor overval op woning (06-12-2012)
Gewapende overval Vlissingen (19-09-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (14-8-2013 om 12:51)
Wat een sukkel zeg en een veelpleger ook zo te lezen hebben deze mensen nooit geleerd dat spullen/kleding geld kosten en je aan geld kunt komen door te werken, geen baan? voor een krantenwijk zoekt men altijd bezorgers en je krijgt een bevredigend gevoel als je gewerkt en gespaard hebt voor iets
Cookie-instellingen beheren