Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumaheli Middelburg niet nodig

Toegevoegd: 13-08-2013, 22.23 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Voor een valpartij in Middelburg is vanmiddag een traumahelikopter opgeroepen. Deze werd uiteindelijk echter niet meer ingezet.

De helikopter werd opgeroepen nadat rond 16.45 uur een bejaarde vrouw van een stenen trapje was gevallen bij de Oranjelaan. Omstanders verleenden eerste hulp. Er gingen twee ambulanceteams ter plekke en die kwamen tot de conclusie dat er geen verdere assistentie nodig was.


De gewonde is met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J (16-8-2013 om 21:57)
Als de persoon teveel letsel heeft om naar het ziekenhuis vervoert te worden dan komt het 'ziekenhuis' de heli dus naar de peroon dan wordt de persoon ter plekke dusdanig behandeld zodat diegene WEL naar het ziekenhuis vervoert kan worden
Ellen (14-8-2013 om 23:01)
@Henriëtte bij een reanimatie wordt de halve ambulance leeggetrokken. Als het slachtoffer stabiel is wordt die in de tweede ambulance vervoerd , en de eerste ambulance kan dan alle apparatuur weer opbergen. Als het slachtoffer daarop moet wachten gaan er immers kostbare minuten verloren.
Jan (14-8-2013 om 20:05)
De inzetcriteria worden bepaald aan de hand van de informatie die de melder verstrekt. Zegt die dat het slachtoffer niet meer ademt dan zal de centralist hoog inzetten. B.v. 2 ambulances en een MMT. Het verstrekken van goede betrouwbare informatie is dus essentieel voor een adequate hulpverlening.
Abc (14-8-2013 om 19:56)
Henriette, als er sprake is van een reanimatie dan moeten er 2 ambulances komen.
Marja (14-8-2013 om 15:53)
henriette als er twee ambulances opgeroepen worden betekend dat er meer hulp nodig is voor de twee mensen die op de ambulance rijden.dit kan zijn voor reanimatie of ernstig letsel aan het lichaam...b.v hersenletsel...in frankrijk we altijd met drie man op de ambulance...zou hier ook moeten vind ik
Henriette (14-8-2013 om 13:33)
Waarom worden er 2 ambulances opgeroepen als het om 1 persoon gaat? Wie kan mij dat uitleggen=Gelukkig is het goed afgelopen
Cookie-instellingen beheren