Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Dronken bestuurders betrapt bij controle

Toegevoegd: 19-08-2013, 18.35 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG- Dit weekend zijn er door het Team Verkeer Zeeland-West-Brabant alcoholcontroles uitgevoerd rondom de start van het mosselseizoen in Zeeland. Reden van deze controles is dat bestuurders, na het nuttigen van versnaperingen en alcohol, achter het stuur kruipen om naar huis te rijden. 


In de avond en nacht van vrijdag 16 augustus 2013 op zaterdag 17 augustus 2013 werd er tussen 20.30 uur en 24.00 uur gecontroleerd rond Philippine. Met name op Zandstraat te Sas van Gent werd een aantal bestuurders aangetroffen die de toegestane hoeveelheid alcohol overschreden hadden. Ruim 200 mensen moesten blazen met als resultaat dat er vier bestuurders teveel hadden gedronken.  

Later die nacht, tussen 00.00 uur en 04.00 uur, werd de alcoholcontrole voortgezet rond en in de kern van Terneuzen. Er werden 44 blaastesten uitgevoerd. Drie bestuurders bleken te veel te hebben gedronken.  

In de avond en nacht van zaterdag 17 augustus 2013 op zondag 18 augustus 2013 werd er eveneens tussen 20.30 uur en 04.00 uur gecontroleerd tijdens de Mosseldagen rond Yerseke. Er werden ruim 1200 blaastesten uitgevoerd. Twaalf bestuurders hadden te veel gedronken en kregen hiervoor een boete.

Verder heeft de politie een 49 jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal, die erg slingerend op de fiets midden op de weg reed, bekeurd. Een 26 jarige man uit Krabbendijke reed onder invloed van alcohol en bleek tevens geen rijbewijs te hebben.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren