Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
98 files van totaal 367 km

Ambulance en KNRM ingezet voor aanvaring Oosterschelde

Toegevoegd: 08-05-2005, 16.04 uur
Door: Manfred Berrevoets & Matthijs Geldof [HVZeeland.nl]
ZIERIKZEE - Zondagmiddag omstreeks 15.10 uur vond er op de Oosterschelde net voorbij de Zeelandbrug een aanvaring plaats. De KNRM is hierbij met de reddingboot Harder uitgerukt.


Door nog onbekende oorzaak werd een zeilboot overvaren. Op het moment van de aanvaring waren er twee personen aanwezig op de zeilboot. Één van hen is in het water terecht gekomen en werd door een passerende boot uit het water gehaald. De tweede persoon kon op de boot blijven welke bleef drijven.

Uit voorzorg besloot de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland enkele ambulances in de buurt stand-by te laten staan, vandaar dat de ambulance 7308 en 7309 verwacht werden op de ambulancepost Zierikzee. De ambulance 7324 uit Middelburg werd gewenst op de ambulancepost Neelte Jans.

Rond 15.40 uur werden de ambulance 7302 en 7309 met spoed opgeroepen naar Jachthavenweg in Colijnsplaats waar de opvarenden van de zeilboot aan zouden komen. Om 15.53 uur werd de ambulance 7308 opgeroepen om met spoed naar duikplek 'De Val' in Zierikzee te gaan. Volgens de laatste berichten zouden hier de opvarenden aan wal worden gebracht in tegenstelling tot eerdere berichten in Colijnsplaat.

Beide opvarende zijn per ambulance met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. Zij liepen voor zover bekend geen ernstige verwondingen op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren