Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist acht jaar cel tegen veelpleger

Toegevoegd: 19-08-2013, 18.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft maandag de rechtbank in Middelburg verzocht een 45-jarige inwoner van Breda een gevangenisstraf van acht jaar op te leggen. De man wordt verdacht van het plegen van ettelijke woninginbraken in Brabant en een paar in Zeeland.  


Officier van justitie G. van der Hofstede omschreef de man als 'een crimineel van het ergste soort, die alles bij elkaar liegt en die er zijn beroep van heeft gemaakt te parasiteren op de maatschappij'. Hoewel er 'slechts' achttien van de zestig feiten ten laste waren gelegd, gaat het volgens de officier nog maar om het topje van de ijsberg. 

De buit bestond in de meeste gevallen uit sieraden, bankpasjes, laptops, geld en camera's. Een deel van de buit werd teruggevonden in de woning van zijn vriendin in Middelburg. Justitie kwam de man op het spoor tijdens een groter onderzoek, waarbij steeds dezelfde inbraakmethode werd gehanteerd: met een schroevendraaier werd een slot van de achterdeur geforceerd, waarna de Bredaenaar zijn slag kon slaan. Zijn telefoon werd afgetapt, er kwam een peilbaken op zijn auto en - maar dat was volgens de man allemaal toeval - werd er steevast in de buurt van zijn auto en de door zijn gsm aangestraalde antennemast ingebroken.

In januari van dit jaar werd hij vrijwel op heterdaad betrapt in Gilze-Rijen. Tijdens de behandeling van de zaak ontkende de man elke betrokkenheid en beriep hij zich op zijn zwijgrecht. De man heeft een bijna 'uitpuilend' strafdossier en werd in 2006 voor 124 inbraken veroordeeld tot zes jaar cel. ,,Maar die zes jaar hebben de maatschappij niet kunnen vrijwaren van de activiteiten van deze man'', constateerde Van der Hofstede. ,,Meneer heeft er dus niets van geleerd.'' 

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (21-8-2013 om 10:07)
8 jaar. betekent 4 jaar zitten a 500 (?) dag dat maakt een totaal van 730.000 euro.
Willem (21-8-2013 om 08:17)
Stel dat de uitspraak evenredig is aan de eis. dan zit die persoon amper 5.4 jaar vast. en dat tegen 200 euro / dag--MET tv en sportmogelijkheden. voldoende voedsel en drinken. zo kan hij vet worden terwijl veel oudjes niet meer rond kunnen komen. straf? nee, hij zit in een hotel met bediening.
Mister t (20-8-2013 om 18:17)
Goed zo aanpakken dit tuig, zorgt alleen maar voor maatschappelijke onrust
Ger (20-8-2013 om 13:39)
Zo 8 jaar, incestplegers zijn ook veelplegers dus die gemene rotlui dan ook maar zo behandelen ipv af en toe een paar maanden.. Wereldje qua recht is weer erg krom... Criminelen behandelen als zielige figuren werkt niet...
Kees (20-8-2013 om 10:03)
Maar K, hij zal niet meer in jou huis inbreken!! Misschien moet je dat als uitgangspunt nemen. Ik vind 8 jaar vrij veel, hopelijk schrikt het anderen af!!
Willem (19-8-2013 om 21:48)
Dus als je iemand dood rijd ,krijg je een paar maanden en als je steelt krijg je 8 jaar wat voor corupt stelletje zit daar toch
Cookie-instellingen beheren