Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 71 km

Man krijgt celstraf voor inbraken

Toegevoegd: 22-08-2013, 15.46 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 20-jarige man uit Den Haag is donderdag door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar plus het betalen van 700 euro schadevergoeding.


De straf van een maand cel, die hem nog van een eerder vonnis boven het hoofd hing, moet hij eveneens gaan uitzitten. De officier van justitie had naast de opgelegde schadevergoeding een celstraf van in totaal 15 maanden geëist. De Hageneest werd ervan verdacht in september 2012 te hebben ingebroken bij cafetaria 'Het Friethuus' in Middelburg waarbij 30 pakjes sigaretten en 573 euro werd gestolen. Ook werd de man verdacht van een woninginbraak twee maanden later.

Een medaille die uit die woning werd geroofd werd later in de woning van zijn vriendin gevonden. De man werd overigens vrijgesproken van de diefstal van een fiets en een straatroof. De Hagenees komt al sinds zijn tiende met justitie in aanraking.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (22-8-2013 om 22:23)
En de uren van de politie/justitie, schade betaald door de verzekering, rompslomp e.d...daar lees ik niets over.
Cord (22-8-2013 om 19:10)
Wat een flauwe en kinderachtige straf.
Alfons. (22-8-2013 om 17:05)
Vanaf zijn 10de al in aanraking met justitie, tja als je niet echt straft dan blijft hij het doen. Zo gaat dat in Nederland. Echt dtraffen en dan zul je zien.
Ger (22-8-2013 om 16:25)
Pfff al vanaf zijn 10e in aanraking met justitie, hebben ze hem zeker aangemoedigd van: GA VOORAL ZO DOOR JONGEN ! Dat soort lui zijn dus door en door slecht, deze crimi's moeten uit de samenleving gehouden worden....
Petrus (22-8-2013 om 16:12)
Vanaf z'n 10e met justitie in aanraking. Verplicht afkicken en opvoeden en anders net zoals in Amerika na drie keer gewoon levenslang zulk krapuul kost de samenleving handen vol geld. En neem tegelijk zijn ouders/opvoeders ook mee als dank voor hun geweldige opvoeding.
Cookie-instellingen beheren