Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Politie vindt auto vol inbrekersspullen

Toegevoegd: 23-08-2013, 15.57 uur
Door: Manfred Berrevoets
RILLAND - In de nacht van donderdag op vrijdag treffen agenten van de politie op de parkeerplaats Het Rak aan de A58 ter hoogte van Rilland een verdachte auto aan. 


Het is bekend dat op een dergelijke plaats regelmatig diefstallen plaatsvinden van brandstof en lading van vrachtwagens die daar geparkeerd staan. De Douane had daar even eerder de auto zien staan, vervolgens gecontroleerd en diverse inbrekersspullen aangetroffen. 

De agenten gingen naar de auto toe en zagen drie personen die allen lagen te slapen. Ze besloten de identiteit van de inzittenden te controleren. Allen hadden de Poolse nationaliteit. Terwijl zij de papieren aannamen zagen zij dat er in het zicht in de auto enkele verdachte spullen lagen. Ze spraken hierop de bestuurder aan en vroegen of zij de auto mochten doorzoeken.

De bestuurder ging hiermee akkoord en toen troffen ze, door de auto verspreid, een grote hoeveelheid spullen aan waarmee inbraken kunnen worden gepleegd. Bij het controleren van de identiteiten bleek dat één van de inzittenden, een 30-jarige man, antecedenten had op het gebied van diefstal en inbraak.

Op basis hiervan en wat de agenten aantroffen in de auto werden vervolgens ook de twee andere inzittenden, een 30-jarige vrouw en een 32-jarige man, aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar Torentijd. De auto is voor onderzoek meegenomen en de spullen zijn in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ano (6-9-2013 om 18:30)
@Rob, Waar maak je het onderscheidt tussen een klusser/doe-het-zelver en een inbreker aangezien dit doorgaans dezelfde gereedsschappen zijn? of denk aan installatie moneteurs die altijd hun hele gereedschaps assortiment in hun busje hebben zitten?
Rob (25-8-2013 om 12:14)
@Mikel Dan heb jij geluk gehad want in de APV van vele gemeenten door heel NL staat dat het bij je hebben van inbrekersspullen IN DE NACHTELIJKE UREN verboden is.... Dus ook jij komt vast nog wel aan de beurt, maak je maar niet druk. Ik hoop dat je tegen die tijd nog aan dit bericht denkt.
Mo (25-8-2013 om 09:55)
En Mikel, daar ben je wel trots op zeker?
Stingo (24-8-2013 om 14:09)
Wat naar torentijd dat kost de belastingbetaler weer geld gewoon het land uitknikkeren .en paspoort innemen.
Mikel (24-8-2013 om 12:14)
Dat is alleen maar gedaan om dat het polen waren,ik heb al dat soort gereedscap ook in mijn wagen liggen en heb als nederlander nooit geen probleem,en ook ik heb een strafblad
Daantje (23-8-2013 om 22:58)
Topje van de ijsberg gebeurt dagelijks
Cookie-instellingen beheren