Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf jaar voor overvaller Vlissingen

Toegevoegd: 27-08-2013, 16.37 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 23-jarige inwoner van uit Roosendaal is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar plus het betalen van 4315 euro schadevergoeding. Hert vonnis was conform de eis.


Samen met een vriend overviel hij in de vroege avond van 16 april 2011 een handelaar  in sportkleding in diens woning in Vlissingen. De jongeman verkocht vanuit zijn woning trainingspakken van bekende voetbalclubs.

Toen het op betalen aankwam  zette de Roosendaler hem een pistool tegen het hoofd hebben gezet en werd hij na een worsteling vastgebonden. Vervolgens liepen ze in hun nieuwe aanwinsten plus 2600 euro en een gsm de deur uit. De ouders van de jongeman hadden van het hele voorval niets gemerkt.

Een getuige die de mannen in trainingsoutfit zag lopen meende in de Roosendaler een vroegere jeugdspeler van RCS te herkennen. De politie startte een onderzoek, kwam bij de Roosendaler uit en trof in diens kamer het bewuste trainingspak aan.

Zie ook
- OM wil vijf jaar cel voor overvaller (13-08-2013)
- Tweede arrestatie overval Vlissingen (12-01-2013)
Man opgepakt voor overval op woning (06-12-2012)
Gewapende overval Vlissingen (19-09-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Volvo (27-8-2013 om 17:50)
5 jaar min een derde wat ik ook al zo vreemd vind en dat voor een pistool tegen iemands hoofd.zo kweek je criminelen.de straffen zijn hier veel te laag voor geweldsmisdrijven.wel hoge boetes voor bellen-snelheid enz.maar ja die worden meestal braaf betaald het recht in nederland wordt steeds schever
Cookie-instellingen beheren