Weerbericht:
Bewolkt en af en toe regen, vanochtend van het zuiden uit droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Explosief gevonden in woonwijk Kapelle

Toegevoegd: 28-08-2013, 19.41 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Bij Abbekinderen is vanavond een granaat tot ontploffing gebracht die eerder vandaag werd gevonden in een woonwijk in Kapelle.

Het explosief uit de Tweede Wereldoorlog werd rond 14.40 uur aangetroffen tijdens graafwerkzaamheden bij de Spaarlingsstraat. De politie deed ter plekke een eerste onderzoek en zij besloot om de omgeving af te zetten en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in te schakelen.


Uit voorzorg is aan de bewoners van de drie huizen in de directe omgeving van het projectiel gevraagd om tijdelijk onderdak te zoeken bij familie. De andere bewoners van huizen in de straat werd gevraagd om uit voorzorg binnen te blijven en de woning niet aan de voorkant maar aan de achterkant binnen te komen of te verlaten.

Rond 18.20 uur kon de EOD het explosief veiligstellen. De granaat werd uiteindelijk ongeveer een uur later tot ontploffing gebracht op een veld bij de kruising Abbekindersezandweg - Kasteelweg bij Abbekinderen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750