Weerbericht:
Vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 9 km

OM wil jaar rijontzegging

Toegevoegd: 29-08-2013, 22.59 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Of de rechtbank in Middelburg de eis van officier van justitie G. van der Hofstede - een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van één jaar plus nog eens een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden - gaat volgen is nog niet zeker, maar een 32-jarige automobiliste uit Hulst heeft haar lesje inmiddels wel geleerd.

Naast de straf die haar boven het hoofd hangt wil de verzekering vooralsnog ruim 21.000 euro op haar verhalen. De vrouw veroorzaakte in de avond van 26 oktober vorig jaar op de Westerscheldetunnelweg bij de tolpoorten een verkeersongeval waarbij het nodige letsel ontstond. De zaak tegen de vrouw diende donderdag in Middelburg.

Op de bewuste dag verkeerde de vrouw in de nodige stress en had enkele (drie) glazen wijn tot zich genomen. Tijdens de zitting bleek dat het kloeke glazen waren geweest, want in de literfles wijn resteerde nog slechts een bodempje. Ondanks dat ze wist dat ze beter niet kon gaan rijden stapte ze achter het stuur en vertrok ze richting Beveland.

Maar ze had juist daarom ook rustig gereden, verklaarde de vrouw. Maar het ging mis. Met de tolpoorten in zicht knalde ze met een flinke vaart achterop een voorligger. Een van de inzittenden van die wagen liep een scheurtje in het schaambot, een whiplash en een gebroken nekwervel op. De vrouw zelf kwam er met een gebroken sleutelbeen vanaf. "Onbegrijpelijk dat ik die auto niet heb gezien en ik snap het nog steeds niet", zei de vrouw geëmotioneerd.

De rechtbank doet uitspraak op 1 oktober.

Zie ook:
- 27/10/2012: Vijf gewonden bij ongeval N62       


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bridget (1-9-2013 om 15:15)
@Jan: Arme vrouw? Ben je nou helemaal betoeterd! Wat een domme opmerking. Ze zuipt bijna een hele fles wijn leeg en kruipt achter t stuur. Dom, onverantwoordelijk en levensgevaarlijk. Nog een geluk dat ze "slechts" mensen flink heeft verwond en niemand heeft vermoord tijdens haar rit onder invloed!
Linda adam (1-9-2013 om 04:00)
Door stress ga je rare dingen doen. Gelukkig had de rechter er begrip voor. En die vrouw haar lesje geleerd
Linda adam (1-9-2013 om 03:58)
Ja dat zijn de mindere dingen. Kan de vrouw heel goed begrijpen. Gelukkig dat ze voorwaardelijk heeft. Hopelijk heeft ze er van geleerd. Mensen doen nou eenmaal domme dingen door stress. Ik weet er alles van
Fokje (31-8-2013 om 19:50)
@C: Belachelijk laag ja. Niks gevangenis, enkel voorwaardelijk. En t is wel zeker dat ze daar niet zou kunnen zuipen evenzozeker dat je in de bak niet in iemands kont rijdt en er zonder kleerscheuren afkomt..
C (31-8-2013 om 00:24)
Werkstraf ok, maar of de vrouw van gevangenistraf beter gedrag gaat vertonen heb ik wn twijfels!? Belachelijke eis...
Jan (30-8-2013 om 17:35)
Arme vrouw, wens haar sterkte
Cookie-instellingen beheren