Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oplichting via abonnementen

Toegevoegd: 31-08-2013, 15.02 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 20-jarige Middelburgse heeft bij de politie aangifte gedaan van oplichtingspraktijken rondom telefoonabonnementen en de doorverkoop van mobiele telefoons. Onder druk heeft aangeefster hieraan meegewerkt.


Volgens de politie is het slachtoffer benaderd door vage kennissen die beweerden dat er veel geld te verdienen was met het afsluiten van telefoonabonnementen met een gratis mobiele telefoon. De gratis telefoons zouden namelijk gemakkelijk kunnen worden doorverkocht als het abonnement vlak na het moment van afsluiten weer kon worden geannuleerd.

Eén van de kennissen zou namelijk connecties hebben bij een telefoonwinkel en via die weg zouden net afgesloten abonnementen onopgemerkt geannuleerd kunnen worden. De Middelburgse zou een deel van de opbrengst krijgen. De vrouw voelde zich zo onder druk gezet dat zij tot drie maal toe heeft meegewerkt aan de 'constructie'.

Na de transactie moest de vrouw echter de gsm's met bijbehorende papieren afgeven. De kennissen werden steeds opdringeriger en al snel werd geprobeerd om de vrouw over te halen om een lening af te sluiten bij een bank. Ook hier zou een soort wisseltruc toegepast worden.

Na het afsluiten zou een connectie bij de bank de lening namelijk ongemerkt uit de administratie laten verdwijnen. Het slachtoffer is hierop niet ingegaan en heeft uiteindelijk aangifte gedaan bij de politie.

De vrouw vermoedt dat zij waarschijnlijk niet de enige is die gevraagd is om mee te werken aan dit soort praktijken. De politie verzoekt mensen die ook benaderd zijn om zich te melden. "Hoe meer aangiftes hoe sterker een zaak wordt bij een eventuele rechtszaak", zo laat de politie weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (1-9-2013 om 08:56)
Niks houd de slachtoffers toch tegen om een foto van dit tuig op internet te zetten? Of zit ik er naast. Iig zijn het een stelletje nutteloze loosers. Gelukkig bestaat er karma.
Bob (31-8-2013 om 19:19)
Koste ons allemaal kapitalen een advocaatkosten en rechter zegt je wist wat je deed.en logisch dat als je zo jong bent geld wilt verdienen en er in trapt en heeft niks met dom te maken als je ziet dat iemand die studeerd al hoge kosten heeft voor cz enz en dat smerige tuig komt er lachend onderuit
Bob (31-8-2013 om 19:14)
een familielid van mij ook gebeurd met nog twee andere jongeren.rechtzaak en wat denk je?verloren tegen dat tuig want je was er bij en hebt getekend en dik in de schulden daardoor en providers sturen gewoon de deurwaarder langs en kennen geen pardon vuile tuig loopt met het geld en lachen zich rot
Cookie-instellingen beheren