Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Tien drankrijders rond evenementen

Toegevoegd: 02-09-2013, 13.27 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie heeft het afgelopen weekend tijdens evenementen alcoholcontroles gehouden in Zeeland. Tien automobilisten zijn betrapt op rijden onder invloed.


Vrijdagnacht werd in Tholen bij de braderie een controle gehouden. Ruim 700 automobilisten moesten een blaastest op straat afleggen. Drie van hen bleken te veel alcohol genuttigd te hebben.

In de nacht van zaterdag op zondag werd gecontroleerd tijdens de Kapelse dagen in Kapelle. Deze controle vond plaats tussen 20.00 uur en 02.30 uur. Ook hier werden ruim 700 bestuurders gecontroleerd op diverse locaties rond Kapelle. Hier bleken meer mensen te veel alcohol op te hebben. Zeven bestuurders bleken onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten.

Bij de controle in Tholen werd onder meer een 21-jarige man, een beginnend bestuurder, uit Stavenisse betrapt. Hij blies een waarde van 275 ug/l (limiet 88 ug/l). Een 62-jarige man uit Sommelsdijk blies een waarde van 555 ug/l en een 22-jarige beginnend bestuurder uit Polen blies een waarde van 105 ug/l.

In Kapelle blies een 53-jarige man uit Hansweert een waarde van 305 ug/l. Een 52-jarige man, eveneens uit Hansweert, blies een waarde van 290 ug/l. Ook had hij een sinds 2006 verlopen rijbewijs.

Een 44-jarige man uit Kruiningen scoorde een waarde van 290 ug/l. Een 26-jarige vrouw uit Kapelle had 250 ug/l en een 38-jarige vrouw uit Wemeldinge blies een waarde van 255 ug/l. Een 58-jarige man uit Goes blies een waarde van 265 ug/l.

Een 46-jarige man uit Goes, beginnend bestuurder, had bij deze controle het meeste op. Hij haalde een waarde van 425 ug/l. Deze man moest direct zijn rijbewijs inleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren