Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reeks inbraken Z-Vlaanderen opgelost

Toegevoegd: 06-09-2013, 17.08 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie heeft dinsdag twee jongemannen aangehouden vanwege een reeks inbraken in Zeeuws-Vlaanderen.


De inbraken vonden plaats in Terneuzen, Vogelwaarde en Zaamslag. De nu aangehouden verdachten zijn 17 en 19 jaar oud. De twee komen allebei uit Terneuzen. Ze hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.

De 19-jarige jongen wordt verdacht van inbraken in het volkstuinencomplex 'Tuinderslust' en een woning in Terneuzen. Verder heeft hij samen met de 17-jarige jongen ingebroken bij woningen in Vogelwaarde en in Zaamslag. Hierbij werd ook een auto is weggenomen.

De twee worden ook in verband gebracht met de diefstal van een camper vanaf een boerenerf in Zaamslag, de diefstal van een Tom-Tom navigatiesysteem uit een auto op de Reuzenhoek, de diefstal van twee fietsen in Terneuzen en de diefstal van twee elektrische fietsen in Zaamslag. In deze laatste zaak is ook een 13-jarige verdachte. Verder is de 17-jarige jongen ook nog gehoord in verband met een door hem gepleegde straatroof in Terneuzen.

De Terneuzenaren zijn na verhoor overgebracht naar Torentijd in Middelburg. Ze zijn in verzekering gesteld. Vandaag zijn de twee voorgeleid aan de Rechter-commissaris. De 19-jarige verdachte is in bewaring gesteld. Zijn kompaan is voorlopig in een jeugdinrichting geplaatst. Het onderzoek loopt nog de politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties volgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (7-9-2013 om 01:57)
Zolang er nog geen uitspraak is door de rechterlijke macht is er officieel nog geen sprake van een opgeloste zaak. ;-) Maar laten we het wel hopen natuurlijk!
Cord (6-9-2013 om 18:47)
Dit is goed werk. De straffen zullen nihil zijn. Jammer dat er weer een andere groep criminelen opstaat. Wat doet de gemeente Terneuzen (lees vriend Lonink) T nu verder.
Alfons (6-9-2013 om 18:34)
Ze zullen wel met zeer zachte hand worden verteld dat ze stout zijn geweest. Tenslotte hebben ze tere zieltjes. Foei jongens niet meer doen.
Cookie-instellingen beheren