Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 16 km

Jongen opgepakt na beledigen politie

Toegevoegd: 08-09-2013, 14.30 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Markt in Middelburg een 17-jarige jongen aangehouden voor tegendraads gedrag en belediging van agenten.  


Omstreeks 02.00 uur zien bikers, die toezicht houden op het uitgaanspubliek in het centrum van Middelburg, een aantal jongeren vechten op de Lange Delft ter hoogte van de Segeerstraat. Een 60-tal andere jongeren staan verspreid aan de zijlijn te kijken. Bij het zien van de agenten houden de vechtersbazen op.

De politie verzoekt iedereen om zich te verspreiden en de meesten geven hieraan gehoor en lopen weg richting de Markt en de Herenstraat. Een 20-tal personen hebben nog wat extra aandrang nodig van de bikers, maar ook die maken vervolgens dralend aanstalten om richting de Markt te gaan. 

De verdachte, die zich tussen de laatste groep bevindt, is het echter niet eens met de aanwijzingen van de politie en maakt zich erg boos. Dit laat hij duidelijk weten via verbale en non-verbale beledigingen richting de bikers, die hem vervolgens aanhouden.

Omdat de groep zich met de aanhouding bemoeit, wordt een politiehond ingezet om ruimte te maken, waarna de verdachte kan worden weggevoerd. De jongen is overgebracht naar Torentijd in Middelburg en mag daar een nachtje afkoelen en zijn zonden overdenken.

Vanmorgen is hij gehoord en heeft zijn spijt betuigd. Met een boete op zak is hij vervolgens heengezonden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Luctor (11-9-2013 om 14:47)
Waar is toch de wapenstok van vroeger. Gewoon het hele zootje uit elkaar meppen. Wie weet gaan ze dan volgende keer normaal en rustig uit
Dredd (11-9-2013 om 09:31)
Even zoeken, nee, ik zie in het wetboek nergens een verbod op "tegendraads gedrag", wat dat ook mag zijn.
E (11-9-2013 om 07:23)
Dit gaat echt te ver! en vind dit weer een actie van waar slaat het nou op ga boeven vangen. Als je ze nodig hebt zijn ze er niet want iemand zei in een telefoongesprek. Om hem dan van zen fiets af te duwen en in de boeien te slaan. succes hoor respect van mij is weg !
Marco (11-9-2013 om 01:21)
2. Ik snap eigenlijk niet waarom jullie op andere reageren en niet op het nieuws bericht net zoals wat K deed e.a. Nu reageer ik ook op anderen. Maar om het al, die jongen had beter weg kunnen gaan dan was héél dat poespas niet nodig geweest, maar om woordjes je uit te gaan leven op m das ook fout.
Marco (11-9-2013 om 01:10)
@Sjors, zeker zelf geen kinderen, ieder ouder probeer hun kind(eren) goed op te voeden, er komt altijd wel onenigheid in voor, dus ga niet de ouders de schuld geven...en ja, ik heb kinderen, mijn tijd komt nog wel dat ik ze "nog" harder moet aanpakken. Dus kijk uit met wat je zegt.
Marco (10-9-2013 om 16:21)
2. Probeer het maar eens, ga maar eens zomaar naar de politie om aangifte te gaan doen omdat je uitgescholden bent, wedden dat ze zullen zeggen "Moet je gewoon negeren" en dan ben jij van J..L.. naar het bureau gegaan. Laat K e.a. hun meningen geven, en mij!!
Cookie-instellingen beheren