Weerbericht:
Meest droog en enkele opklaringen. Van het noordwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Tweede pand Goes gaat in vlammen op

Toegevoegd: 11-09-2013, 09.26 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De brand in het centrum van Goes die vannacht ontstond is overgeslagen. Het vuur heeft een tweede pand verwoest. De brandweer spreekt van een zeer grote brand.

De brand begon vannacht boven restaurant El Charro aan de Magdalenastraat. De brandweer kreeg de melding rond 03.10 uur binnen. De politie was snel ter plaatse en wist de bewoners met behulp van een busje naar beneden te krijgen. De brandweer arriveerde even later en ging direct op zoek naar eventuele slachtoffers.

Een opgeroepen ambulanceteam en traumateam bleven lange tijd stand-by in afwachting van de zoekactie door de brandweer. Rond 05.10 uur werd de zoekactie beëindigd. Het pand was toen meerdere malen afgezocht maar er werd niemand aangetroffen.

Overslag
De brandweer had al één bluswagen terug naar de kazerne gestuurd toen rond 06.50 uur bleek dat de brand was overgeslagen naar de naastgelegen Brasserie d'Avers. Er ontstond opnieuw fikse rookontwikkeling en de hoeveelheid rook nam snel toe. Ook werd deze brand, in tegenstelling tot de 'eerste' brand, uitslaand.

De brandweer heeft vanwege de overslag opgeschaald naar zeer grote brand. Ook werd GRIP 1 afgekondigd. Opnieuw leek er mogelijk nog iemand binnen te zijn, maar volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland vielen er dit keer geen slachtoffers. Bij brand vannacht ademden drie van de vier geredde personen rook in. Vijf panden zijn nu ontruimd. De mensen uit de ontruimde panden zijn door de hulpdiensten opgevangen.

Rookontwikkeling
De 'tweede' brand zorgde voor veel meer rook dan de 'eerste'. Deze trok over de Grote Markt en daarom zette de politie een groot gebied af. Het gebied ten westen van de markt werd afgezet.

Ploegen van de Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD) uit Kruiningen, Sint Philipsland en Noord-Beveland zijn ingezet om metingen te doen. Er wordt onderzocht of er meer dan de gebruikelijke hoeveelheid schadelijke stoffen vrijkomen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn tot nu toe geen bedreigende waarden gemeten.

Winkeliers en bewoners van het centrum worden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten als ze overlast ervaren van de brand. Ook wordt aangeraden om de mechanische ventilatie uit te schakelen indien aanwezig.

Volgens de gemeente Goes zijn meldingen gekomen van rook vanaf de A58, het ADRZ-ziekenhuis en het NS-station.  Er zijn geen gezondheidsklachten gemeld. Extra meetploegen zijn onderweg om de waarden te meten. De gemeente Goes heeft een informatienummer geopend voor bewoners: 0113-249990.

Zie ook:
- Bewoners gered bij brand Goes (11-09-2013)

 

 

 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wdfaasse (14-9-2013 om 19:17)
Jan,Wat erg dat je pand in vlammen op zien gaan waar zo hard aan gewerkt is,vreselijk om aan te zien,ik hoop toch dat je de mogelijkheid krijgt tot weder op bouw om verder te kunnen gaan,veel sterkte voor de komende tijd.
Pier (12-9-2013 om 19:35)
Vreemd soort vlammen, alsof er iets anders brand dan een gordijn, tafel, stoel of bankstel.
Jan (11-9-2013 om 15:08)
Zo blijkt maar weer dat zeker in oudere bebouwing, men zeer alert moet zijn op uitbreiding, en het ondanks een goede naverkenning en inspecties met een warmtebeeld camera altijd nog fout kan gaan..
Customer (11-9-2013 om 13:28)
Sterkte J&I. Er zijn dan weliswaar gelukkig geen gewonden, maar je levenswerk en je woning in vlammen op zien gaan is verschrikkelijk. Heel veel sterkte en hoop dat jullie de mogelijkheid en de kracht hebben om door te gaan. Het was een super leuke brasserie!
Cookie-instellingen beheren