Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen. Later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Bouw nieuwe hoogwerker verloopt voorspoedig

Toegevoegd: 02-11-2003, 12.20 uur
Door: Brandweer Hulst [HVZeeland.nl]

HULST - De bouw van de nieuwe hoogwerker 5750 voor het Hulster brandweerkorps in het Finse Tampere verloopt voorspoedig.

 

ln de afgelopen week zijn Jan Rijk en Jo de Bruijne aanwezig geweest bij de technische keuringen en afbouwwerkzaamheden. De technische keuringen en testen hebben tot doel om na te gaan of de Finse firma Bronto Skylift heeft voldaan aan de technische specificaties welke in het bestek zijn verwoord.

 

Tevens kunnen, indien er afwijkingen zijn, deze nog op de fabriek worden verholpen. Zodra bij eerder genoemd bedrijf een hoogwerker is gebouwd wordt deze gedurende een volle week belast met een veelvoud van krachten die er onder normale omstandigheden optreden. Tevens wordt de software geïnstalleerd die tot doel heeft de mogelijkheden, de onmogelijkheden en de veiligheid tijdens het gebruik tot een maximum op te voeren.

Op wat kleinigheden na zijn er geen daadwerkelijke afwijkingen geconstateerd. In de week van 3 november wordt de hoogwerker verscheept naar Winschoten. Daar zal hij verder worden afgewerkt met striping, lampen, achteruitrijdcamera, belettering volgens de Nederlandse norm en nog wat zaken die vanuit de oude ladderwagen overgezet dienen te worden.

De komende weken zal er nog veelvuldig overleg plaatsvinden over de "finishing touch" van de hoogwerker. Als alles volgens plan blijft verlopen zal hij in de laatste volle week voor Kerst worden afgeleverd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750