Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
52 files van totaal 190 km

Grote brand op camping 'De Stelleplas' Heinkenszand

Toegevoegd: 11-05-2005, 14.05 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
HEINKENSZAND - Op camping "De Stelleplas" in Heinkenszand heeft vanochtend een grote brand gewoed. De brand brak rond kwart voor elf uit in de recreatiezaal op de Zuid-Bevelandse camping.


Op het moment dat de brand uitbrak, waren kinderen in het houten recreatiegebouw aan het knutselen. De kinderen en hun begeleiders konden zich op tijd uit de voeten maken. Of de brand is ontstaan door het knutselen in de zaal is overigens nog niet bekend.

Na de eerste brandmeldingen bij de Zeeuwse alarmcentrale werd de tankautospuit 4736 van de brandweerpost in Heinkenszand gealarmeerd. Deze werd onder prioriteit één ter plaatse verzocht. Binnen enkele minuten werd echter duidelijk dat het om een uitslaande brand ging.

Zodoende schaalde de centralisten op naar het sein "middelbrand" en ging ook de tankautospuit 4740 van de brandweerkazerne in 's-Heer Arendskerke ter plaatse bij de brand op de camping. Inmiddels waren de Officier Van Dienst 4795 en de Hoofd Officier Van Dienst 4794 al aanrijdende. Ook ging de tankautospuit 4737 vanuit Nieuwdorp richting het incident.

Al snel bleek echter dat er meer personeel nodig was en zodoende gaf men het sein "grote brand". Vanwege deze opschaling gingen ook de Verbindings-/Commandowagen 4292 uit Arnemuiden, de ambulance 7303 uit Goes en de tankautospuit 4739, eveneens vanuit Goes.

Tijdens het blussen van de brand sprak men over mogelijk asbestgevaar. Zodoende werd een extra afzetting gemaakt en werd ook de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen 4390 van de Regionale Brandweer Zeeland ter plaatse gevraagd voor de brand.

Uit de metingen die daarop volgden is gebleken dat er inderdaad asbest is vrijgekomen bij de brand. Voor zover bekend is er geen direct geweest voor de volksgezondheid. Wel heeft bij de brand de Officier Van Dienst Geneeskundig, de 7397 stand-by gestaan.

Rond half twaalf gaf de brandweer het sein "brand meester". Het nablussen van de brand nam echter nog geruime tijd in beslag. Bij de brand was overigens ook de Officier Van Dienst van de politie ter plaatse. De recreatiezaal is vrijwel volledig uitgebrand en kan daarom als verloren worden beschouwd. Hoe groot de schade precies is, is niet bekend.

Nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand precies is ontstaan. De brand betekent een grote stop voor de eigenaar van de camping aangezien de Zeeuwse campings de komende weken de eerste gasten gaan ontvangen.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren