Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Letty Demmers tijdelijk burgemeester Vlissingen

Toegevoegd: 17-09-2013, 15.53 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Letty Demmers is benoemd tot waarnemend burgemeester van Vlissingen. Zij is oud-korpschef van Zeeland en momenteel kwartiermaker Politie voor de vorming van één meldkamerorganisatie.


Demmers vervangt in Vlissingen René Roep, die begin september aftrad vanwege de zogenaamde ‘bonnetjesaffaire’. Ze begint volgende week aan haar nieuwe baan. Demmers was eerder al in totaal twaalf jaar burgemeester in achtereenvolgens Reusel-De Mierden en Best, waar zij in 2002 geschiedenis schreef als eerste gekozen burgemeester van Nederland.

Op 1 januari 2009 verruilde zij het burgemeesterschap in Best voor een functie in de korpsleiding van het KLPD. In september van dat jaar volgde haar benoeming tot korpschef van de regiopolitie Zeeland. De provincie Zeeland maakte gisteren bekend dat Letty Demmers tot na de verkiezingen van 2014 aanblijft als burgemeester van Vlissingen.

'Ik ben allesbehalve uitgekeken op de politie’, reageert Demmers op haar benoeming. ‘Het is en blijft een fascinerend vak en een prachtige organisatie. Gezien mijn bestuurlijke achtergrond betekent dit burgemeesterschap voor mij echter een uitdaging die ik met beide handen aangrijp. Het is wel erg jammer dat ik hiervoor mijn werk als kwartiermaker Politie voor de vorming van één meldkamerorganisatie moet opgeven. Daar heb ik met ziel en zaligheid aan gewerkt en het is een buitengewoon relevant traject voor alle veiligheidspartners. Juist vanwege het maatschappelijke belang mag de totstandkoming van één meldkamerorganisatie geen vertraging oplopen. Daarom is het zaak dat een ander zo snel mogelijk mijn taak namens de politie overneemt.’



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yvonne (18-9-2013 om 10:36)
Nu het wordt echt een politie staat. De heren wethouders zullen in nopjes zijn met haar...
. (17-9-2013 om 17:33)
Wat ben ik blij dat deze vrouw aantreed als tijdelijke burgemeester. Hoop dat ze daar blijft. Endelijk een goede keus van de gemeente. Hier zullen ze geen spijt van krijgen.
Cookie-instellingen beheren