Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 374 km

Tunnel dicht vanwege ongeluk

Toegevoegd: 18-09-2013, 13.33 uur - Update: 10-01-2014, 16.40 uur
Het ongeval in de Westbuis van de Westerscheldetunnel.
Het ongeval in de Westbuis van de Westerscheldetunnel.
© Foto: Chantal Balleur
Door: Roland de Jong

DRIEWEGEN - In de Westerscheldetunnel is vanmiddag een nog onbekend aantal personen gewond geraakt bij een verkeersongeval.
 

Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur in de westbuis, de buis met als rijrichting Terneuzen. Er werden direct flink wat hulpverleners ter plekke gestuurd. Het ging om zeker zeven brandweerwagens en vier ambulances.

Volgens de politie kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing. Een 31-jarige inwoonster van Den Hoorn reed rond dat tijdstip met haar bestelauto door de Westerscheldetunnel in de richting van Zeeuws-Vlaanderen. Door nog onbekende oorzaak reed zij tegen de achterzijde van een taxi, die mogelijk door een technische storing vaart minderde of stilstond op de weg.

De taxichauffeur is in verband met rug- en nekklachten door de brandweer uit de auto gehaald. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In de taxi zaten twee passagiers. Eén van hen is uit voorzorg voor onderzoek naar het ziekenhuis. Binnen een half uur waren alle betrokkenen uit hun voertuigen.
 
Vanwege het ongeluk werden al snel de beide tunnelbuizen afgesloten. Het verkeer ondervond daardoor grote hinder. De oostbuis, waardoor voertuigen van Zeeuws-Vlaanderen naar Zuid-Beveland rijden, ging rond 14.30 uur weer open. De westbuis bleef veel langer dicht. Aanvankelijk werd gedacht dat dit tot wel 17.00 uur kon gaan duren, maar de tunnel kon uiteindelijk rond 15.35 uur weer helemaal open gaan.

 

 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koffietijd (20-9-2013 om 19:10)
@ tineke, daarvoor hebben ze zonnebrillen uitgevonden. dat u die weigert te gebruiken maakt van u ook een gevaar op de weg.
Matthijs (20-9-2013 om 14:41)
@Hulpverlener Dan snap jij waarschijnlijk niet dat verkeer vanuit de ene buis niet in de andere buis kan komen zonder dwars door twee tunnelwanden te gaan. Tuurlijk is de veiligheid van de hulpverleners erg belangrijk, maar verkeer kan zonder enig probleem door 1 buis in twee richtingen.
Tineke (19-9-2013 om 22:03)
Ik heb al een keer een e mail gezonden naar de tunnel redactie. Als je de tunnel in rijd richting terneuzen en het is buiten zonnig en in de tunnel donker dan hebben mijn ogen ook moeite met aanpassen van het licht naar de donker, zeeuwse zuunige verlichting!!en een verbeterpunt!!
Storend (19-9-2013 om 18:46)
Ik vind het maar storend dat het gros twee-richtingsverkeer gevaarlijk noemen. wat een flauwekul. overal vind je dat soort wegen,en nog vele malen smaller ook. en daar hoor je toch ook niemand over ? gewoon een keer leren autorijden zou het verkeer veel veiliger maken dan alles bot afsluiten.
Biggetje (19-9-2013 om 18:17)
Ik heb gisteren van 12.39 uur tot 14.30 in de file gestaan.Omrijden was toen geen optie meer omdat je er niet meer af kon.Is het bij zulke ongevallen niet mogelijk dat er alleen door hulpdiensten een stuk vangrail weggehaald kan worden zodat je kunt keren?Speciale montage moet van te voren gepland.
Hulpverlener (19-9-2013 om 16:49)
Helaas snappen mensen nog steeds niet dat beide tunnel buizen dicht gaan voor de veiligheid van hulpverleners. Wij willen slachtoffers helpen maar niet plat gereden worden omdat een ander niet wil wachten.
Cookie-instellingen beheren