Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Passagiersboot vast op Veerse Meer

Toegevoegd: 19-09-2013, 08.57 uur
Reddingboot Oranje heeft het passagiersschip op sleeptouw
Reddingboot Oranje heeft het passagiersschip op sleeptouw
© Foto: KNRM Veere
Door: Rolf de Feijter

VEERE – De Veerse KNRM-reddingboot Oranje werd gistermorgen omstreeks 11.10 uur gealarmeerd voor een vaartuig aan de grond.

Nadat de redders met spoed waren uitgevaren, troffen zij nabij de Oranjeplaat een 22 meter lange fietsvakantieboot Wending uit Heeg met aan boord 22 passagiers. Door een stuurfout was het vaartuig buiten het betonde vaarwater terecht gekomen en vastgelopen op een ondiepe plek.


De reddingboot heeft geprobeerd het schip los te trekken maar moest vanwege de grootte van het schip deze poging staken. Hierna werd via het Kustwachtcentrum en Rijkswaterstaat een beroep gedaan op een professionele berger. Rond 15.00 uur kon de Wending uit haar onfortuinlijke positie bevrijd worden door een inmiddels gewaarschuwde sleepboot.

Door het rustige weer was er op geen enkel moment gevaar of risico voor bemanning en passagiers en kon de Wending ook meteen haar reis vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arno (19-9-2013 om 21:14)
Als dat verhaal over dat in het water vallende touw waar zou zijn dan waarom zijn er dan mensen gedood door brekende trossen? Heb zelf een sleeptros zien breken en kan vertellen dat hij echt niet dood in het water valt. slepen is en blijft gevaarlijk onderschat het niet.
Trotse donateur (19-9-2013 om 20:40)
Sleper en Willem. Deze mannen weten heel goed waar ze mee bezig zijn en is niet het eerste bootje wat ze vlottrekken. Deze mannen zijn vrijwillig!! bezig om een ander zijn probleem op te lossen en dat doen ze professioneel. Je zou je ook kunnen verdiepen in het werk wat ze doen....
Petrus (19-9-2013 om 19:08)
@Rubberboot, blijkbaar nooit een brekende/ knappende tros mee gemaakt. Het is zoals @sleper en Willem schrijven, dat is een moorddadig wapen. Zou geen overbodige daad van de arbeidsinspectie zijn om eens bij deze tak van de KNRM langs te gaan.
Thomas (19-9-2013 om 17:12)
@ rubberboot dan weet ik niet welke lijnen u gebruikt maar in de 6 jaar dat ik aan boord van binnenvaart schepen heb gewerkt heb ik met regelmaat moeten lopen voor mn leven wanneer mn lijn vastliep in een sluis.Deze lijnen werken net als elastiek, met staal heb ik weinig problemen gehad.
Hans (19-9-2013 om 16:41)
Aan alle stuurlui die aan wal staan en het allemaal beter weten. De KNRM medewerkers weten heel goed wat ze doen. Dus ophouden met domme opmerkingen maken.
Moi (19-9-2013 om 15:21)
Ok, noem het dan broodroof, blijf van een ander zijn werk af. Bel een prof. sleepbedrijf.
Cookie-instellingen beheren