Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
113 files van totaal 408 km

Rijbewijs brokkenpiloot ongeldig

Toegevoegd: 19-09-2013, 22.15 uur
Door: Rolf de Feijter
MIDDELBURG - Tegen een 20-jarige inwoner van Waarde is donderdag een taakstraf van honderd uur en een rijontzegging van een half jaar geëist. 


De jongeman kwam op 6 juli vorig jaar van zijn werk, dook samen met zijn vriend een snackbar in en nam later - volgens hem - twee biertjes tot zich. Richting huis, op de Havenoordseweg vloog hij uit de bocht en de auto belandde in een sloot tegen een duiker.

Zijn vriend liep een verbrijzelde voet, hersenschudding, gebroken bovenbeen en een gebroken binnenenkel op. Hijzelf kwam er vanaf met een meervoudige bekkenbreuk en een zenuwbeschadiging van het rechterbeen.

Van het hele voorval zei de jongeman zich absoluut niets meer te herinneren. Hij was pas bijgekomen in de ambulance op weg naar Rotterdam. Een bloedproef wees uit dat hij ten tijde van het ongeval een alcoholpromillage moest hebben gehad van 1.4, gelijk aan 7 tot 9 glazen bier. 

De verzekering van de man keerde overigens de waarde van de auto niet uit. Ook moest de man deelnemen aan het alcoholslotprogramma. De kosten, 4000 euro, moet hij zelf betalen. Als gevolg van het ongeval en de drank verklaarde het CBR zijn rijbewijs ongeldig.

De uitspraak is op 3 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (22-9-2013 om 15:36)
Wat heeft een rijontzegging nou voor zin als z´n rijbewijs ongeldig is verklaard?
Rob (21-9-2013 om 13:18)
@Kees de EMA cursus is geen 1800 euro maar rond de 800 euro. Dat scheelt HELAAS 1000 euro, want net wat je zegt het kan nooit hoog genoeg zijn. Mensen die met drank op deelnemen aan het verkeer brengen andermans levens WILLENS EN WETENS in gevaar.
Maja (21-9-2013 om 09:25)
Als er twijfel is over de rijvaardigheid, op basis van een medisch feit, heeft het CBR een belangrijke stem. Voor hetzelfde geld heeft deze persoon medische problemen. Het is goed dat het CBR betrokken is. Dan worden dergelijke bestuurders geregistreerd. wat ook in uw belang is@Zeeuw.
DD (21-9-2013 om 00:06)
Hemzelf en een eventueel gezin 'te gronde richten' zoals ik hier lees, dat doet het CBR niet, dat doet hij helemaal zelf door met zo veel drank op achter het stuur te kruipen! Wie met een promillage van 1,4 gaat rijden heeft geen auto meer, maar een moordwapen.
Drank maakt meer kapot (20-9-2013 om 19:19)
20 jaar en dan al in de goot. wat moet er van zo een knaapje terechtkomen ? hopelijk dat hij door deze puinhoop zijn hersens eens gaat gebruiken i.p.v. de fles.
Gerard (20-9-2013 om 18:59)
Zo die komt er mooi mee weg! hahaha boontje komt om zn loontje! Die kan heel wat uur voor niks gaan werken om zn stomme actie te bekostigen!
Cookie-instellingen beheren